Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Genetické vyšetření v těhotenství (20. - 22. týden)

10. 10. 2012 | Těhotenství

Jsem už za půlkou svého těhotenství a nedávno jsem se zúčastnila i genetického vyšetření (srdíčko, orgány apod.). Proto bych Vám chtěla povědět, co je součástí takového vyšetření a co obnáší. Snad článek ocení budoucí i nastávající maminky nebo i ženy, přející si otěhotnět.

Do genetických vyšetření patří samozřejmě všechny screeningy, ale já vám chci nastínit vyšetření, které se provádí ve II. trimestru mezi 20.- 22. týdnem. Já tohle vyšetření považuju za jedno z nejdůležitějších během těhotenství, protože se zde kontroluje celá genetika miminka a další důležité věci.

Takže u tohoto vyšetření se hodnotí především srdíčko, jestli má vše v pořádku a tak, jak má být, jestli se správně okysličuje a také se poslouchají zvuky srdíčka. Dále se kontroluje bránice miminka, žaludek, ledviny, močový měchýř nebo páteř. U páteře se musím zastavit. To byl pro mě hezký zážitek, neboť na obrazovce byla velmi dobře vidět úplně malinkatá páteř i se všemi obratli.

genetické vyšetření v těhotenstvíJe krásné, jak takový malý človíček se podobá už dospělému. Dále probíhá kontrola břišní stěny, pupečníku, mozku, celkového obličeje, to znamená, jestli miminko nemá obličej nijak zdeformovaný a nebo jestli nemá rozštěp rtu apod., dále taky i to, zda má miminko všechny čtyři končetiny. Když jsem byla na vyšetření já, pan doktor miminku měřil délku stehenní kosti na nožičce.

Ovšem při tomto vyšetření se posuzují i další důležité věci. Dokonce i to, jak se miminko u maminky v bříšku chová, jak se pohybuje, kde je miminko umístěno, struktura placenty a také se kontroluje množství plodové vody.

Chci dodat, že vyšetření je plně hrazeno zdravotní pojišťovnou, tzn. že je zdarma a měla by ho absolvovat každá maminka. Pokud ho nedělá váš lékař, tak dostanete doporučenku ke specialistovi stejně jako já a vyšetření můžete podstoupit. A taky musím říct, že je to krásný zážitek. Já jsem s sebou vzala svého manžela, aby konečně miminko taky viděl a z obrazovky byl úplně unešený. Tak vám doporučuji tatínka nebo svou maminku či kamarádku taky vzít s sebou. Za prvé budete klidnější a druhá osůbka bude potěšena. Miminko jde vidět v celé své délce a velikosti, dokonce i trošku z obličeje a další hezké věci. Pro ženu je to nádherný zážitek během těhotenství.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
také jsem si při ultrazvukovém vyšetření mého prostředního syna vyslechla od paní doktorky, že dítě je hypotrofní (nevyvíjí se) a že mám druhý den přijít znovu na potvrzující ultrazvuk. Celou noc jsem probrečela, kdo nezažil neumí si představit. Druhý den jsem natrefila přímo na pana primáře, který mě už mezi dveřmi uklidňoval, abych se nebála a při vyšetření mi řekl, že je malý v naprostém pořádku a podle tabulek v průměru. Paní doktorka (mimochodem přes 70 let) mě stresovala úplně zbytečně. Všem přeji, aby takovéto "odborníky" jako byla ona nepotkali Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přeji všem maminkám,at si to užívají,tak jak píše Slunicko a at mají lepší zážitky,než já. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak já naopak mám na toto vyšetření strašné vzpomínky.Jsem silnější postavy,takže bylo vše hůře vidět.Tak mě poslali prý na lepší do Ústí n.L.Doktorka mě jezdila snad dvě hodiny po břiše,za celou dobu neřekla ani slovo,jen furt kroutila hlavou a nakonec mi řekla,že nevidí u syna levou ledvinu a levou ruku.A jelikož jsem v 20.týdnu,tak by mi mohli do 22.týdne udělat potrat a dítě mi vzít,ať si to do příští kontroly,která je za týden rozmyslím.To už jsem měla za sebou i odběr plodové vody,kde všechno dopadlo dobře.Nedovedete si představit,jak já ten týden protrpěla.Na příští kontrole tam byl jiný doktor a řekl že je vše v pořádku,že bylo miminko jen špatně natočené,tudíž to bylo asi hůře vidět.Vypadla jsem tam odtud tak rychle,že až doma jsem si uvědomila,co je to za doktorku,která při prvím screeningu,kde vidí prd,hned posílá ženy na potrat.Celé těhotenství jsem na to furt myslela,jestli bude syn v pořádku,nebo bude nějaký postižený.Naštěstí je v pořádku a má vše jak má mít.
Obrázek uživatelky
profil
Dcerka byla na tomto vyšetření před týdnem, nechala si to celé nahrát Smajlík, je to něco úžasného... Smajlík, pouštíme si to na DVD.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles