8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Golf fenomén dnešní doby

27. 07. 2009 | Technika
Golf se v České republice stává oblíbeným způsobem trávení volného času, řadí se mezi moderní a populární sporty. V současnosti překvapivě nenajdete v Evropě zemi, kde by docházelo k tak prudkému nárůstu počtu golfistů jako u nás.

V této souvislosti se také neustále staví nová golfová hřiště. Ať již se jedná o špičkové resorty s kompletním zázemím v podobě restaurací, konferenčních prostor a relaxačních linek nebo méně nákladná, ale vzhledem k cenám stále oblíbenější devítijamková hřiště. Čím dál tím častěji se o golfu dovídáme z novin a časopisů, v poslední době ho můžeme již celkem pravidelně vídat také na televizních obrazovkách.

Golfové hřištěGolf je zajímavý sport, kterému se můžete věnovat uprostřed přírody opravdu každý, bez rozdílu pohlaví a věku. Velmi často jsou k vidění na hřišti celé rodiny i s dětmi. Kromě příjemné procházky kultivovanou krajinou, je to také ideální způsob trávení volného času. Navíc je to i možnost jak se uvolnit a pročistit si hlavu po namáhavém pracovním dnu. Jedinečnost této hry také spočívá v propracovaném hendykepovém systému. Díky němu mohou všichni hráči, jakékoliv sportovní výkonnosti, hrát proti sobě vyrovnanou partii až do poslední jamky na hřišti.

Holčička na golfuSamostatnou skupinou golfistů jsou děti. Na skupinku dětí s malými holemi, které se snaží napodobit své dospělé vzory, je vždy příjemný pohled. U mnoha golfových hřišť existují golfové školy či akademie, které se věnují právě výuce dětí a mládeže. Vzhledem k tomu, že tato hra je úzce spojena i s golfovou etiketou, učí Vaše děti nejen daleko a přesně odpálit míček, ale především je vychovává k čestnosti a příjemnému vystupování. V golfu je každý sám sobě rozhodčím, proto rozvíjí také smysl pro fair play.

Mnohé jistě napadne, že golf není zrovna levnou záležitostí. Stále přetrvává názor, že je výsadou bohatých podnikatelů, top manažerů, sportovců a politiků. Naštěstí ale v dnešní době vznikají i menší golfová hřiště, často s devíti jamkami nebo jen tréninkové areály, kde si může golf zkusit každý zájemce. V těchto klubech jsou velmi příznivé ceny a kvalifikovaní trenéři se Vám věnují mnohem levněji, než je tomu na velkých a známých hřištích. V současnosti tedy existují dobré možnosti, jak vyzkoušet nebo se třeba i začít intenzivně učit tuto krásnou hru, která by mohla v brzké době rozšířit i rodinu olympijských sportů.
 
Pokud máte v úmyslu naučit se hrát golf, je téměř nutností využít při Vašich začátcích služeb kvalifikovaného trenéra. Ten vás naučí správné držení hole, všechny základy golfového švihu, různé druhy ran, vysvětlí Vám, k čemu se jaká hůl používá. Také Vám přiblíží golfová pravidla a etiketu. Dobrý trenér Vás dovede až ke zkoušce z herní způsobilosti, kterou je pro samotnou hru nutné absolvovat. Tato zkouška je něco jako řidičák na golf, který Vám umožňuje hrát na všech hřištích. Skládá se z praktické části a testu z pravidel a golfové etikety.

GolfistaJestliže chcete golfem pouze vyzkoušet, nemusíte hned kupovat nové hole. Ty Vám ve všech areálech rádi zapůjčí. Pokud se rozhodne brát golf vážněji, měli by jste uvažovat o koupi vlastních holí. V dnešní době firmy nabízejí tzv. sety- což je souprava základních holí, které budete potřebovat, ale na trhu jsou i půl sety, které Vám ze začátku postačí. Rozhodně se ale poraďte se zkušeným hráčem nebo ještě lépe s trenérem, jaké hole si pořídit. Ne všechny totiž vyhovují švihu, postavě a úrovni Vaší hry. Také není nutné pro začátek kupovat golfovou obuv. Tenisky bohatě postačí, ale žádné pantofle ani sandálky či boty na podpatku, tato obuv je na golf dost nevhodná.  Určitě, ale zainventujte do golfové rukavičky, uvidíte, že jí oceníte. Tréninkové míčky samozřejmě za poplatek nabízí každý klub.

Takže se rozhlédněte, ve svém okolí určitě nějaký klub či kluby najdete. Některé mají dokonce speciální slevy a akce pro ženy.

Golf je dobrou zábavou pro všechny, ne jen pro horních 10%, chce to jen hledat, kde Vám nabídnou výhodné podmínky a dobré ceny.


Zdroj: AURUM PACIFIC GOLF CLUB

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pro bohatší vrstvu - jak na peníze, tak na čas...
Obrázek uživatelky
profil
vobec ma to neláka
Obrázek uživatelky
profil
hezky i zajimavy sport v prirode
Obrázek uživatelky
profil
no mě by to nebavilo...
Obrázek uživatelky
profil
Nějak jsem nepochopila, zda je golf sport, technika či záležitost pro znuděné prominenty. Vždyť někteří se vozí po hřišti ve vozítku a milostivě vystoupí, aby odpálili míček. No někteří se třeba nachodí a další se tímto nesmyslem docela dobře živí. Mít tak jejich starosti, to by nám bylo dobře na světě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles