Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Halloween se blíží! Jak vybrat dokonalý kostým, výzdobu a občerstvení?

18. 10. 2022 | Svátky
-Komerční sdělení-

Nadešel čas, kdy zombie vstávají ze svých hrobů a duchové se začínají snášet ve vzduchu nad našimi hlavami. Ano, je tu Halloween. Ať už jste fanoušek tohoto svátku nebo ne, strašidelné atmosféře se zřejmě nevyhnete. Pro mnoho rodin je totiž právě toto období tím, na co se každý rok těší. Strašidelná výzdoba, hrůzostrašné občerstvení, kostýmy a snaha vyděsit co nejvíce koledníků vyžaduje hodně kreativity. Jak dosáhnout toho, aby na vás vaši sousedi letos jen tak nezapomněli?

Halloween je původně keltským svátkem, který se slaví poslední říjnový večer zejména v anglosaských zemích, tedy v USA, Kanadě, Austrálii, Irsku nebo ve Velké Británii. Jeho idea se však začíná uchycovat i u nás, takže velmi často narazíte na strašidelně vyzdobené domy, běhající děti v šílených kostýmech nebo hrůznou výzdobu v obchodech. A co víc? Některé rodiny se v halloweenských oslavách přímo vyžívají. Docílit perfektního pocitu zděšení u ostatních ale není jen tak.

Halloween se blíží! Jak vybrat dokonalý kostým, výzdobu a občerstvení?Dekorace, půlka práce


Podzim je obdobím, kdy zombie vstávají ze svých hrobů a duchové se začínají snášet ve vzduchu. Strašidelná výzdoba, hrůzostrašné občerstvení, kostýmy a snaha vyděsit co nejvíce koledníků vyžaduje hodně kreativity. Než se dáte do rozsáhlých nákupů halloweenských dekorací, projděte internet, kde najdete hromadu originálních tipů. Mnoho věcí je možné vyrobit doma. Využijte nahromaděné papírové kartony, které vyřežte do požadovaných tvarů a nabarvěte. Půjdou z nich udělat třeba perfektní náhrobní kameny s vašim jménem. Inspiraci hledejte na nákupním rádci Heureka, který vám pomůže najít snadno a rychle ty nejideálnější dekorace přímo pro vás. Tajemnou atmosféru navodí třeba i doma vytvořené svíčky, ručně vyrobené obrazy s děsivými výjevy nebo vlastnoručně vydlabané dýně se zlými výrazy. Čím hrůznější, tím lepší.

Strašná kostýmová party


Možná i vy patříte mezi milovníky kostýmů a každý rok přemýšlíte, za co se letos na halloween převlečete. Ten pravý kostým je ale potřeba najít i vašim dětem, které vyrazí koledovat. Správnou měrou strašidelné i zábavné halloweenské kostýmy pro děti najdete na Heurece. Je libo kostým čaroděje a čarodějnice, děsivého klauna, kostlivce, krvelačného upíra nebo rovnou smrtku s kosou či zombie? Ten ideální převlek si jednoduše vyheurekujte. Najdete zde i něco pro ty úplně nejmenší. Ideální jsou třeba kostýmy netopýrů, duchů nebo dýní. Klidně sáhněte i po srandovních kostýmech zvířat, povolání nebo oblíbených akčních superhrdinů.

Výsledný dojem z kostýmu pak dokreslí make-up, kterého můžete díky pár trikům docílit velmi snadno. Kupte si barvy na obličej a začněte tvořit. První pořádně zvýrazněte oči a klidně využijte k inspiraci video návody, které najdete na internetu. Chcete-li být hodně děsiví, na trhu existuje i umělá krev nebo vosk, kterým vytvoříte realistická poranění nebo jizvy.

(Ne)chutná odměna pro koledníky


Blýskněte se v očích nejenom svých dětí, ale také v očích jejich kamarádů. Dejte si záležet a pořiďte koledníkům bonbony a čokolády v praktickém velkém balení, v němž budou menší kousky zabalené zvlášť. Určitě se nemusíte bát, že by vám v závěru večera nějaké zbyly. Dobroty si ale můžete i vyrobit. Upečte muffiny a ozdobte je tak, aby vypadaly jako hrobečky. Vyrobte želé s umělými červy, zapíchejte umělé prsty do dortů a dospělé účastníky osvěžte třeba drinkem Bloody Mary s ledem s umělými mouchami nebo slizovým drinkem ze sirupu a oblíbeného alkoholu.

Klasika českých Dušiček


Pro některé je Halloween pouze zahraničním svátkem, kterému nevěnují pozornost, ale dodržují tradici Dušiček, které připadají na 2. listopadu. Tento den si připomínáme naše zesnulé, kteří už s námi na světě bohužel nejsou. V České republice tradici ctí až 80 % obyvatel a statisíce lidí vyráží na hřbitov, aby zapálili svíčku. Veselící lidi ve strašidelných kostýmech tady nejspíš nenajdete, bude vás zde ale čekat nezapomenutelná atmosféra s množstvím plápolajících svící.



Věděli jste, že

   • …dříve se nechávalo o Dušičkách jídlo pro mrtvé nebo se vhazovalo do ohně?
   • …přes noc se v domech hodně topilo, aby bylo duším teplo?
   • …v domě musely být uklizeny všechny ostré předměty, protože se pozůstalí báli, že by se o ně mohly mrtvé duše pořezat?
   • …když o Dušičkách pršelo, mělo se za to, že mrtví oplakávají své hříchy?
















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já 4 xSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6xSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
4 kousky
Obrázek uživatelky
profil
3x
Obrázek uživatelky
profil
2xSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles