Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hledejte nové inspirace pro svou zahradu

28. 04. 2012 | Moderní bydlení
Slunečné a teplé počasí přichází a s ním i venkovní radovánky. Pokud si chcete užívat pohodu s rodinou a přáteli v domácím prostředí, obklopeni příjemným a praktickým nábytkem či okouzlujícími zahradními dekoracemi, nechte se inspirovat novými trendy.

Máte-li pro svou zahrádku či terasu vše připraveno již od loňska, nikdy není na škodu pořídit si třeba i malý doplněk, díky němuž získá prostor nový, neokoukaný a příjemný vzhled.

Uspořádejte zahradní party

Pokud máte větší rodinu nebo pořádáte posezení s přáteli, určitě zvolte kvalitní a velikostí odpovídající zahradní nábytek. Nejnovější trendy se staví na stranu umělého ratanu a kovu nebo tropické dřeviny teak. Materiály Hledejte nové inspirace pro svou zahradujsou trvanlivé a odolné vůči vlivům počasí. Umělý ratan je navíc velmi oblíbený pro snadnou údržbu, teak zase pro svou stabilitu a možnost celoročního ponechání venku.

Jak se starat o zahradní nábytek?

Kromě umělého ratanu, který stačí otřít vlhkým hadříkem, je důležité se o svůj zahradní nábytek náležitě starat, a to již po jeho koupi. Dřevěný a teakový nábytek by se měl ošetřovat nejméně 2x za rok k tomu určenými prostředky, a to na jaře při stěhování ven a posléze na podzim při stěhování dovnitř. Dřevěný nábytek je nutné chránit před mrazem a vodou, naopak teakový nemusí být při správném ošetření uložen na zimu uvnitř. V případě stěhování dovnitř není vhodné mít tento nábytek v teplé místnosti, ideální je z hlediska ventilace např. garáž.

Pohodlí nadevše

Své posezení ještě více zpříjemníte vhodnými polštářky, které nejen dekorativně dotvoří daný prostor, ale poslouží i k vašemu pohodlí. Obklopte se rozmanitými tvary, velikostmi a barvami. Vybírat můžete z široké palety jarních i letních odstínů. Především doplňky však vybírejte dle svého vkusu a obliby. Obzvláště zde se vyplácí nepodléhat sezónnosti. Je důležité, abyste se s nimi cítili příjemně a jako vždy platí, že méně někdy znamená více. Vhodné doplňky a dekorace vše krásně doladí a navodí pozitivní atmosféru. Prostor příjemně zútulní. Romantickou náladu vytvoří zejména vhodné osvětlení. Tlumené světlo mohou zajistit nejen svíčky, ale také originální svítilny a Hledejte nové inspirace pro svou zahradulucerny. Inspirujte se rozmanitostí.
Pokud máte děti, které milují barvy a zábavu, pořiďte si něco veselého a hravého.

Zahradní stolování

To, jak připravíte a naservírujete stůl, by mělo odpovídat nejen duchu celého prostoru, ale i vašemu stylu. Můžete zvolit decentní, přírodní klasiku nebo pestré motivy a barvy. Vše je dovoleno, jediná věc je důležitá, a tou jste vy! Terasy či nejrůznější zahrádky by měly být hlavně oázou pohody a příjemného relaxu, ať už půjde o divoké party či klidné posezení. Pokud rádi grilujete a nemáte dostatek prostoru, pořiďte si alespoň malý praktický gril. Jeho výhody oceníte i při návštěvě přátel, kam si jej můžete vzít s sebou. Malý gril dokonce můžete použít i pro balkonové grilování ve dvou.

Relaxujte v příjemném pohodlí

Zahrada je místem radostných her i odpočinku. Houpací síť nebo závěsná houpačka umožní odpolední relaxaci nejen vašim dětem. Krásně si zde odpočinete s oblíbenou knížkou či hudbou nebo popovídáte se svou rodinou či přáteli. Pro horké letní dny je na zahradu či terasu velmi důležité zvolit Hledejte nové inspirace pro svou zahraduvhodný a dostatečně velký slunečník. Díky němu si tak můžete užívat venkovní posezení v průběhu celého dne.  

Posaďte se, prosím

Hledáte ideální místo na šálek kávy? Vybavte si svůj balkon nebo terasu módním skladným nábytkem. Oceníte ho nejen během slunných víkendů. Do menších prostor zase využijete šikovnou trojnožku. Milovníci rybaření, letních kin či kempování zcela jistě ocení praktickou skládací kempingovou židličku.

Vydejte se na piknik

Naplánujte si zajímavý výlet, který určitě spojte s příjemným posezením v trávě. Je to tak jednoduché, stačí mít spřízněnou duši nebo třeba jenom svou oblíbenou knížku, rozložit deku a otevřít piknikový koš. V horkém a slunečném dni každého mile potěší šťavnaté ovoce, saláty, sendviče a chlazené nápoje. Pokud chcete sledovat například západ slunce, nezapomeňte na lehoučkou, ale hřejivou deku, do které se určitě rádi zachumláte.


Zdroj, foto: Sconto

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hledejte nové inspirace pro svou zahradu:

Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
Hledejte nové inspirace pro svou zahradu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !