Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hodnota AMH a její vliv na plodnost ženy

28. 01. 2023 | Těhotenství
-Komerční sdělení-

Pokud jste se někdy zajímali o testování plodnosti, možná znáte pojem AMH. AMH neboli anti-Müllerův hormon je hormon vylučovaný folikuly vaječníků, takže čím vyšší je jeho hladina, tím více folikulů (potenciálních vajíček) byste měla mít. Testování AMH se obvykle používá jako ukazatel počtu vašich vajíček.

Co vám hodnoty AMH mohou a nemohou říct


Nejdříve k věci: vyjasněme si všechny mylné představy o tom, že test AMH je "svatým grálem" testu plodnosti. Není. Je to jen jeden z mnoha údajů, které lékař použije k posouzení vaší plodnosti. Hladina AMH není testem toho, zda právě teď můžete otěhotnět. Především hladina AMH vypovídá pouze o tom, kolik vajíček vám zbývá a nic nevypovídá o kvalitě (nebo genetickém zdraví) těchto vajíček, což je ve skutečnosti mnohem důležitější, pokud jde o otěhotnění. Neexistuje žádný test na kvalitu vajíček, ale ta s věkem předvídatelně klesá.

Hodnota AMH a její vliv na plodnost ženyHladina AMH nám neřekne, zda máte myomy, jizvy na děloze nebo jiný stav, který by mohl ztížit otěhotnění. Test AMH nám také nemůže říci, jak rychle se počet vašich vajíček snižuje, protože je to jen snímek hladiny v jednom konkrétním okamžiku.

To však neznamená, že není užitečný. Zvláště nízká hladina AMH pro váš věk může poukazovat na možnost předčasné menopauzy, zatímco abnormálně vysoká hladina AMH může ukazovat na syndrom polycystických vaječníků (PCOS), hormonální nerovnováhu, která může ztížit otěhotnění. A ve světě zmrazení vajíček nám AMH nabízí jednu zásadní informaci: kolik vajíček se vám pravděpodobně podaří zmrazit v jednom cyklu.

Pochopení "průměrného" AMH


Mnoho žen chce pochopit, zda je jejich hladina AMH vyšší nebo nižší než průměr. Pokud jde o AMH, co je skutečně "průměrné"? Vzhledem k tomu, že AMH se rutinně testuje pouze u žen, které navštíví lékaře po potížích s početím, vycházely dřívější průměry z populace, která zahrnuje mnoho žen s problémy s plodností. Abyste skutečně pochopili, jaká je vaše hodnota AMH, musíte ji porovnat s populací žen bez známých problémů s plodností.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !