8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hra barev vykouzlí zvláštní den

21. 12. 2016 | Moderní bydlení
Jednoduchost, krása a čistota. Bílá barva jednoznačně patří do moderního interiéru. Je elegantní, oslňující i luxusní. Je nejsilnějším a nadčasovým trendem. Bílou barvou prostě nemůžete nic zkazit.

Na druhou stranu, výběrem vhodného barevného odstínu máte možnost podstatně více ovlivnit pocity a nálady. Také si musíte uvědomit, že bílá je náročnější na údržbu. Máte-li děti nebo domácí mazlíčky, volte raději barevné odstíny.


Obecně platí, že studené barvy vytvářejí iluzi většího prostoru a navozují pocit klidu, teplé odstíny působí optimisticky a činí ho útulnějším. Do tmavé místnosti použijte lesklé malířské barvy, protože ji více prosvětlí. Každý odstín se také hodí do jiného typu místnosti.

hra barevV kuchyni by měly být barvy povzbuzující chuť k jídlu. Oblíbené jsou odstíny oranžové, žluté nebo červené v kombinaci s bílou. Dětský pokoj snese více odvážných kombinací. Světlé, veselé a hravé barvy. Naopak do ložnice by měly přijít uklidňující barvy, které podporují spánek. Odstíny šedé, béžové, hnědé či modré.

Při výběru nátěru je třeba zvážit nejen očekávaný estetický výsledek, ale také požadované užitné vlastnosti. Zjistěte si, jaká je otěruvzdornost barev, jaké mají krycí schopnosti a paropropustnost. Pro více zatížené povrchy, například v kuchyni, na chodbě nebo v dětském pokoji, jsou lepší omyvatelné varianty. Do ložnic a obývacích pokojů obvykle postačí otěruvzdorné a paropropustné nátěry, protože zde nejsou stěny tak namáhané. Dále existují nátěry, které řeší specifický problém, například snadno čistitelné, protiplísňové, izolační a podobně. Vždy si pohlídejte, aby byly barvy šetrné ke zdraví a životnímu prostředí.


Zdroj: JUB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles