Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak bydlet v Praze levně?

27. 08. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Pokud pracujete v Praze, nejspíš tam také řešíte bydlení. Není tajemstvím, že nájmy v Praze jsou jedny z nejdražších. Dá se vůbec v Praze bydlet levně?

Cena průměrného bytu 2+kk se aktuálně v Praze pohybuje kolem 15 000 Kč měsíčně, a to bez energií. Pokud k tomu připočítáme i cenu elektřiny, vodné, stočné a případně i plyn, dostanete se bez problémů nad dvacet tisíc měsíčně. A pokud máte rodinu, tak i mnohem výše. Z bydlení v Praze se tak pomalu stává nedostupná záležitost. Dá se s tím vůbec něco dělat?

Základem je výběr bytu


Pokud už v Praze bydlíte a nájem se šplhá do výšin, které jsou pro vás neudržitelné, zvažte změnu. Jednou z variant je změnit bydliště a přesto zůstat v okolí, které znáte. Možností na pronájem bytu Praha nabízí bezpočet, ale ne všechny jsou pro vás výhodné. Po čem byste se měli dívat?

V první řadě řešte služby. Co vše je v bytě na elektřinu? Pokud byste měli elektrickou energií topit, ohřívat vodu, a ještě s ní svítit a využívat ji na všechny domácí spotřebiče, od vysokých poplatků vás nic neuchrání. A v tu chvíli i relativně nízký nájem najednou stoupne do výše, kterou jste ani nečekali.

Druhou podstatnou věcí je zateplení domu. Pokud už je vytápění na elektřinu, nebude vám teplo zbůhdarma unikat neutěsněnými okny? Správné zateplení dokáže ušetřit v zimních měsících i několik tisíc korun na konečném vyúčtování.

I rozměry bytu hrají svou roli. Je skvělé bydlet ve starém stylovém bytě v centru, ale pokud máte ke stropu bezmála čtyři metry, nejtepleji bude právě paradoxně pod stropem. Teplo totiž stoupá vzhůru.

Centrum nebo okraj Prahy?


Tady už není odpověď tak jednoznačná. Hodně záleží na tom, kam vaše děti chodí do školy, jak daleko to máte do práce, a jaká je vybavenost v místě vašeho současného bydliště. Obecně nájmy v centru jsou mnohem vyšší, ale můžou být vykompenzovány stavem bytu, kdy si pronajímatel dá tu práci s vyšperkováním bytu a to právě včetně zateplení.
Paradoxně bydlení na okraji Prahy v nezatepleném paneláku vás může v některých případech vyjít dráž, než byt na Vinohradech.

Výběr správného bytu je tak trochu běh na dlouhou trať. ten správný byt určitě někde čeká, ale otázkou je, jak dlouho jej budete hledat. Rozhodně je třeba být otevření možnostem, protože  - pokud už bydlíte na okraji Prahy, proč třeba rovnou nesáhnout po pronájmu bytu v rodinném domku? A naopak, pokud vás láká centrum, i tady se dají najít skryté perly.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To, co se píše v tomto "komerčním sdělení", jsou informace, které každý průměrně inteligentní člověk zná. A rozhodně to není to, co slibuje titulek článku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles