Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dokáže umělá inteligence (AI) ochutnávat nápoje? Umí vůbec nahradit lidské smysly?

3. 10. 2023 | Technika
-Komerční sdělení-

Během prázdnin se objevila zpráva, že se podařilo vytvořit první energetický nápoj na světě, který do posledního detailu vyvinula umělá inteligence (AI). Ve spolupráci s předním maďarským výrobcem energetických nápojů HELL Energy navíc umělá inteligence nevymyslela jen nový produkt, ale také navrhla a sama i ochutnala tři varianty příchutí. A z nich nakonec vybrala tu nejlepší vítěznou příchuť. Jak je ale umělá inteligence schopna ochutnávat či nahradit lidské vnímání – chuť a čich? 

Elektronické smysly


Umělá inteligence dokáže zpracovat neuvěřitelné množství informací z internetu, pro běžného smrtelníka téměř nepochopitelnou rychlostí. Ale převést lidské smysly do algoritmu umělé inteligence se zdá být natolik nemožné, že jsme se rozhodli zjistit, zda to skutečně lze a jak takový proces probíhá.

energetický nápoj HELL A.I.Zjistili jsme, že po celém světě existuje dokonce několik společností, které se specializují na digitalizaci chutí a vůní. Tyto společnosti používají speciálně vyvinutá zařízení, například takzvané e-mouth a e-nose, tedy jakási „elektronická“ ústa a nos. Například v New Yorku jedna společnost sbírá a zpracovává vzorky již 10 let, digitalizuje smyslové údaje a zpracovává největší a nejrozmanitější soubor vjemů o potravinách a nápojích na trhu. 
Tato digitální databáze je neustále rozšiřována a aktualizována, což umožňuje přesné sledování změn a trendů našeho vnímání a preferencí.



AI zná dokonale zákazníkaenergetický nápoj HELL A.I.


Na to navazuje i umělá inteligence, která dokáže na základě vstupních digitálních dat spolehlivě předpovědět, jak budou různí spotřebitelé reagovat na nový výrobek – aniž by jej museli předem skutečně ochutnat. Například společnost HELL ENERGY digitalizovala svůj nový výrobek právě ve zmíněném New Yorku a po analýze velkého množství dat a statistik použila prediktivní schopnosti umělé inteligence pro výběr té nejlepší varianty z řady nových příchutí. Ve zkratce – umělá inteligence tak dokáže na základě shromážděných dat pochopit, jak různé demografické skupiny lidí vnímají jednotlivé příchutě, které z nich jim budou chutnat a které ne. Tato inovace je prvním případem na světě, kdy byly schopnosti umělé inteligence použity v tak složitém procesu vývoje výrobku v odvětví energetických nápojů. Výsledný produkt, energetický nápoj HELL A.I., už brzy ochutnají i zákazníci v Evropě – jeho výroba právě začíná v Maďarsku, v jedné z nejmodernějších evropských továren na nápoje.

Revoluce v gastronomii


Umělá inteligence má v oblasti vývoje nových produktů obrovský potenciál a přináší potravinářskému průmyslu řadu zcela nových možností. Schopnost AI třídit a analyzovat obrovské množství dat dostupných na internetu během několika minut nebo sekund může zkrátit cyklus vývoje výrobku z 1-2 let na pouhý 1 měsíc. V současné době existuje na světě více než 100 umělých inteligencí – každá z nich vyniká v jiném oboru, a právě jejich spolupráce přináší nová inovativní řešení.

Měli bychom se proto připravit na možnou revoluci v gastronomii – zdá se totiž, že by umělá inteligence brzy mohla výrazně ovlivnit celý obor.  Kdoví, co nového a vzrušujícího se na nás v potravinářství chystá? Lahodnější nealkoholické nápoje, křupavější pečivo nebo chutnější uzeniny? Možnosti, které nám umělá inteligence nabízí, jsou téměř nekonečné a lidstvo teprve začíná objevovat, co všechno dokáže.

energetický nápoj HELL A.I.

























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak dokáže umělá inteligence (AI) ochutnávat nápoje? Umí vůbec nahradit lidské smysly?:

Jak dokáže umělá inteligence (AI) ochutnávat nápoje? Umí vůbec nahradit lidské smysly?
Jak dokáže umělá inteligence (AI) ochutnávat nápoje? Umí vůbec nahradit lidské smysly?
Jak dokáže umělá inteligence (AI) ochutnávat nápoje? Umí vůbec nahradit lidské smysly?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky 4 a na závěr diamanty Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Špatná odpověď Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Druhý Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Třetí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alespoň zlaťákySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles