Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na správný vzduch v místnosti

9. 06. 2022 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Venku je nádherné, horké letní počasí, ale doma je to hrůza. Ani větrání nepomáhá. Je vám to povědomé? Každý byt i dům má svá specifika, ale ve všech případech existuje cesta, jak domů dostat příjemný čerstvý vzduch

Málokterý dům či byt je postavený tak, že je výměna vzduchu v něm optimální a klima příjemné ve všech ročních obdobích. Přitom občas stačí málo – a nemusíte se kvůli tomu zrovna stěhovat do novostavby se zabudovanou rekuperací a klimatizací, či sáhnout hluboko do kapsy.

Rozproudit vzduch


Věděli jste, že tři lidé v jedné domácnosti vyprodukují kolem 10 litrů vody denně? Nejen proto je zdravým návykem minimálně každé ráno důsledně vyvětrat. Ale co si počít, když je vzduch venku horký a nehýbe se? Všichni známe dny, kdy je vzduch nesnesitelně těžký a otevřít okna a dveře znamená spíše zhoršení situace.
Jak na správný vzduch v místnosti

Designed by: Freepik.com


Základním úkonem je rozpohybovat vzduch. Často nám úlevu přinese i obyčejný stolní větrák v té místnosti, kde se nejvíc pohybujeme. Za pár set korun lze vybrat i takový, co má pěkný design a nezabere moc místa.

Pokud je místnost větší a potřebujete ji provětrávat s větší intenzitou, je nasnadě sáhnout po stojanovém ventilátoru, který postavíte na zem. Většina z nich rotuje a má tah, jenž pomůže dostat do zatuchlé místnosti příjemný průvan.


Když je potřeba se trochu zchladit


Ani klimatizace už dnes není ničím nedostupným – a výběr sortimentu na trhu je opravdu široký. Dokonce nepotřebujete žádnou speciální instalaci. Jednoduše se podívejte po mobilní klimatizaci, kterou můžete snadno přenášet mezi místnostmi, jak je potřeba.

Ne každý snáší celý den naplno běžící klimatizaci dobře, a stačil by mu kompromis mezi ní či větrákem. Populární jsou právě z toho důvodu ochlazovače vzduchu, které kombinují funkce klimatizace a ventilátoru. Ochlazovače zvlhčují vzduch, účinně jej chladí a přidávají ionizaci, tedy efekt svěží vůně po dešti. Nebo mohou jen lehce rozpohybovat vzduch jako běžný letní ventilátor.
Jak na správný vzduch v místnosti
Designed by: Pixabay.com


Boj proti suchému vzduchu


Některé budovy trápí vysoká relativní vlhkost, jiné naopak neustále suchý vzduch. Pokud cítíte neustálou suchost v ústech a máte i vysušenou pleť, pak může největší službu pro zlepšení prostředí v místnosti udělat obyčejný zvlhčovač vzduchu, který je malý, levný, skladný a stačí do něj jen pravidelně dolévat vodu.

Zdravé plíce jsou půl zdraví


Myslete na to, že kvalita vzduchu výrazně ovlivňuje vaše zdraví. Pobyt v přírodě či u moře je sice vůbec to nejlepší, ale víc času zpravidla trávíme právě doma či v kanceláři. A tam je zapotřebí dbát na přísun čerstvého vzduchu také. Jeho správná cirkulace místností prospívá jak ke zdraví všech obyvatel, tak k životnosti samotné budovy.


Široký výběr sortimentu za atraktivní ceny můžete najít na e-shopu či v kamenných prodejnách www.planeo.cz.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !