8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak naučit dítě chodit na nočník

20. 02. 2014 | Vývoj
Jde o důležitý zlom. Odplenkování a přechod na nočník může dát rodičům zabrat. Poradíme, jak si celý proces usnadnit. Co může pomoci? Když víte, jak na to, kdy začít a máte po ruce ty správné pomůcky, ušetříte si hodně trápení. Ale začněme od začátku.

Jak poznáte, že nastal ten správný čas?

Dítě je připraveno učit se chodit na nočník, když umí chodit, dojde k němu samo a stáhne si kalhoty. Dále si musí uvědomit, že močí, a to, že je mokrá plena. Pokud mu vadí, že plenu má, že je pokakané nebo počůrané, snáz mu vysvětlíte, proč na nočník chodit. Dítě má začít, když je ONO připraveno, nikoliv když jste VY připraveni. Na učení potřebujete čas. Nečeká vás stěhování nebo další přírůstek do rodiny? Jednodušší je začít později než stresovat sebe i dítě.

Jak naučit dítě chodit na nočníkPrvní kroky

Pořiďte nočník společně s dítětem. Ujistěte se, že se mu bude trůnit pohodlně, že je stabilní (není nic horšího než upadnout v tak důležitý moment) a že se vašemu drobečkovi líbí. Promluvte si s dítětem, připravte ho na novinky, které ho čekají. Pomoci může třeba příběh o nočníku.

Přečtěte si ho, podívejte se společně na pohádku, ukažte mu, že chodíte na záchod i vy. Když zaregistrujete, například podle jeho postoje nebo výrazu ve tváři, že se dítě chystá konat svou potřebu, připomeňte mu nočník. Nebo to jen tak nadhoďte po hodině či dvou od posledního pití.

Jak si celou proceduru zpříjemnit?

Zkuste dítěti na nočníku přečíst krátkou pohádku. Díky tomu mu bude lépe. Můžete také pořídit tréninkové kalhotky, ve kterých se bude váš drobeček cítit jako skutečný dospělák. Vy si navíc ušetříte kompletní převlékání v případě drobné nehody. Motivovat ho můžete i samolepkou na dně nočníku, která se rozzáří po vykonání potřeby. Je to lepší, než dítěti slibovat sladkosti.

Nestresujte se

Nezapomeňte, že jde o běh na dlouhou trať. Nelamte si hlavu, když po několika suchých dnech přijde nehoda. Dítě nekárejte, nekřičte, nenuťte jej sedět na nočníku. Chce to trpělivost a zase trpělivost. Opakujte si, že většina dětí je schopna tréninku na nočník až ve věku 2 let. Bez nehod během celého dne vydrží podle výzkumů děti v průměrném věku 28 měsíců, v noci dokonce mezi 30. měsícem až 6 roky. A téměř polovina dětí ve věku 5 let nevydrží být každou noc suchá.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
každé dítě je opravdu jiné.hlavně ho nestresovat.dcera byla bez plen od 2 let a kluk až od 4.nepomáhalo nic,tak jsem ho nechala,že snad časem...a nejednou z ničeho nic,ze dne na den byl bez plen sám od sebe
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles