Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staráte o podprsenky? Perte je ve studené vodě?

3. 09. 2021 | Pro ženy
Dámské spodní prádlo, jako jsou podprsenky, krajkované kalhotky, ale i stále populárnější dámské trenýrky, není jako drahá auta, nevydrží desítky let. Aby ale vydrželo, co nejdéle, hraje velkou roli to, jak se o ně staráte.

Spodní prádlo je velmi důležitou součástí oblečení a často i rozhoduje o tom, jak se přes den cítíte. Poskytuje podporu, pomáhá tvarovat postavu a je zásadním faktorem při výběru ostatního oblečení. Aby vám spodní prádlo dobře padlo a plnilo svou funkci tak, jak má, je dobré o něj i správně pečovat. Kvůli nesprávné péči se totiž může snadno vytahat, potrhat nebo změnit tvar.

Jak se starat o podprsenky?
Perte je ve studené vodě, neždímejte je ani nežehlete

praní spodního prádlaAť už je to oblíbená krajková braletka, kterou nosíte občas, nebo jednoduchá bavlněná podprsenka, kterou nosíte každý den, je důležité, abyste si všechny podprsenky vyprali ručně. Čím lépe se o ně postaráte, tím déle vydrží. Jak na to?

Podprsenky vždy perte ve studené vodě. Horká voda by mohla narušit jejich pružnost i tvar. Podprsenky také raději perte ručně a častěji. Pračka by mohla poškodit kostice. Pokud ruční praní není možné, použijte nejjemnější nastavení pračky a umístěte je do speciálních sáčků na praní spodního prádla, abyste je udrželi ve formě co nejdéle.

Zásadní je také vhodný prací prášek. Vyberte takový prostředek, který je bezpečný pro jemné oděvy. Nepoužívejte bělidlo, to může poškodit látku i kostru podprsenky. Podprsenky nikdy neotáčejte ani nemačkejte, to může zničit tvar košíčků nebo poškodit kostice.

Podprsenky sušte na rovné ploše, nikdy je neupevňujte kolíčky na šňůře za košíčky, mohly by je poškodit, nebo se v důsledku nasáknuté vody roztáhnout. Také uskladnění je následně vhodné na plocho, tedy nesložené, protože i skládaní a přetáčení může poškodit jejich tvar.


Jak pečovat o kalhotky?


Jemné materiály perte v ruce, při praní v pračce je obraťte na ruby.
Pokud jde o praní spodních kalhotek, přinášíme několik jednoduchých tipů, jak je správně prát a udržet co nejdéle v dobrém stavu.

Vždy oddělte při praní světlé a tmavé barvy, aby se neobarvily nebo nesepraly. Jemné materiály, jako je krajka nebo hedvábí, perte raději ručně ve studené vodě, aby je horká voda nepoškodila, mohlo by dojít i ke zmenšení velikosti kalhotek. Pokud se vám ruční praní jeví jako obtížné, obraťte kalhotky na ruby a dejte je do sáčku na spodní prádlo, než je vložíte do pračky.

Používejte prací prostředek určený pro jemné oblečení a vždy dobře zvažte jeho množství. Příliš mnoho prášku by mohlo způsobit, že se na kalhotkách usadí zbytek prášku, což je nejen nevzhledné, ale může zapříčinit i zdravotní potíže. Po vyprání jemné materiály neždímejte, abyste nevytahali látku. Položte je naplocho na ručník, aby uschly a neztratily svoji pružnost.

Péče o trenky? Je snadná, ale také má svá pravidla


V případě dámských trenýrek je pak péče nejjednodušší, avšak i zde se často napáchá řada zbytečných chyb. Důležitá je především vhodná teplota při praní v pračce. U bavlněných trenýrek, ale například také u saténových ze 100% polyesteru, je to na 30°C, a to především proto, aby nedocházelo ke změnám barevnosti nebo tvaru trenýrek. Nedoporučuje se ani sušení v sušičce. Trenýrky ale můžete po uschnutí na šňůře klidně vyžehlit a naskládat dle libosti.


Zdroj, foto: Styx



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice