Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vybrat novou kuchyň?

31. 05. 2021 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Zařízení nové kuchyně či její rekonstrukce je vždy výzva, ale není to nic nemožného.  Chcete kuchyň svých snů? Poradíme vám, jak si pro sebe zařídit tu pravou.


Začínáme


Říkáte si, jak na to? Začněte inspekcí! Projděte si svou současnou kuchyň a poznamenejte si vše, co vám na vaší kuchyni vadí. Mohou to být například světlé povrchy, které se vám tolik líbily, když jste se do bytu stěhovali, jenže přišly děti a vy už nestíháte kuchyň čistit. Nebo třeba nevhodně zvolené umístění myčky, jejíž dvířka musíte přeskakovat kdykoliv chcete myčku vyklidit. Možná i malá lednice, která nestíhá pojmout množství potravin pro celou vaši rodinu.
kuchyně Gorenje
Zdroj: cz.gorenje.com/kuchyne


Znáte svých pět PÉ?


V každé kuchyni se nachází pět prostorů, které v celku zajistí hladký chod a provoz. Je dobré věnovat zvýšenou pozornost všem pěti prostorům: plocha pro přípravu jídla, oblast určená vaření či pečení, umývání a oplachování nádobí, úložné prostory a konečně prostory pro skladování potravin. Tyto oblasti spolu musí být v souladu, aby pro vás vaření představovalo opravdovou radost.
 

Vyberte si specialistu


Už víte, kde má vaše stávající kuchyně nedostatky. Také víte, na co se soustředit při výběru kuchyně nové. Nyní je na čase, navrhnout si život, který chcete žít. Nemusíte být odborník, stačí si od odborníka nechat poradit. Skvělou možností může být návštěva kuchyňského studia, kde si můžete kuchyně včetně spotřebičů prohlédnout a především vyzkoušet.

TIP: Pokud je pro vás kuchyňské studio lokálně nedostupné, můžete využít služeb mobilního návrháře, který přijede až k vám domů.
kuchyně Gorenje
Zdroj: cz.gorenje.com/kuchyne


První schůzka: Co vzít s sebou?


Na první dohodnutou schůzku si s sebou vezměte nákres vaší kuchyně s alespoň přibližnými rozměry. Orientační nákres slouží především pro lepší představu návrháře o kuchyňském prostoru. Výborným vodítkem můžou být také fotky kuchyně ve vašem mobilu. Toto setkání nezabere více než 1 až 2 hodiny vašeho času. Mělo by být také zcela zdarma a nezávazné. Po této schůzce už vám bude jasné, jestli jsou vaše představy reálné a zda se přibližně shodují s vaším rozpočtem.


Druhá schůzka: Ladíme


Na druhé schůzce obdržíte hotový projekt, který vám designér podrobně představí. Odsouhlasíte si dispozice, podíváte se společně na zvolené materiály povrchů až po detaily jako jsou například úchytky. Dobrý návrhář vám také doporučí spotřebiče – váš osobní tým pomocníků. Vše si společně odladíte k vaší naprosté spokojenosti. Žádný spěch, můžete si vzít čas a probrat vše v klidu s rodinou. Z druhé schůzky odcházíte s přesnější cenovou nabídkou a s představou o plánu výroby i montáže.

Třetí schůzka: Finále


Jdeme do finále! Ujistíte se, že i poslední drobnosti jsou zapracovány do projektu přesně podle vašich představ. Na řadu přichází podpis smlouvy. Projdete si společně termíny, instalační plány i platební podmínky včetně podmínek pro složení zálohy. Váš designér předá plány řemeslníkům a s ohledem na vaše časové možnosti dohodne, jak a kdy budou probíhat přípravy přípojek vody a elektřiny.

Tak kdy?


Teď už se můžete opravdu těšit. Není nutné sjednávat další schůzky. Komunikace teď bude probíhat telefonicky, nebo mailem. Nová kuchyně se montuje obvykle 6-8 týdnů od podpisu smlouvy. A jak dlouho trvá její instalace? To je samozřejmě různé. Rozsahem menší kuchyně jsou hotové přibližně za 6 hodin. Kuchyň si převezmete a stvrdíte převzetí podpisem předávacího protokolu. Spolu s ním dostanete také záruční listy ke všem spotřebičům.
kuchyně Gorenje
Zdroj: cz.gorenje.com/kuchyne


Nezapomeňte


Vaše nová kuchyň je na svém místě. Než však montážní tým opustí váš byt, nechte si krátce vysvětlit obsluhu vašich zbrusu nových spotřebičů. Aby vám nová kuchyň dlouho vydržela, vyplatí se od začátku věnovat pozornost detailům. Je dobré projít si návody. Dozvíte se například, že je dobré spustit lednici až druhý den po montáži, kvůli ustálení chladiva v jejím systému nebo že vaše nová trouba potřebuje před prvním použitím vypálit plechy.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !