Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vybrat správnou matraci

25. 02. 2013 | Moderní bydlení
Na trhu je bohatá nabídka matrací a není snadné vybrat si tu správnou. Přitom je nutné si uvědomit, jak je výběr matrace důležitý pro naše zdraví a celkovou duševní pohodu. Jaké jsou zásady, které je třeba vzít v potaz při výběru nové matrace?

„Spánku věnujeme v průměru až třetinu života, tedy více než kterékoliv jiné činnosti. A proto bychom měli přiměřený čas věnovat i výběru vhodné matrace a neskočit na první nabídku 1+1 matrace zdarma, kterou uvidíme v obchodě,“ říká fyzioterapeutka a instruktorka Jógy Sylvie Nikolićová.  

Za dobrou matraci nemusíte utratit desetitisíce. Velmi kvalitní matrace je dnes možné koupit za přiměřenou cenu.  Důležité je dodržet několik jednoduchých zásad při jejich výběru. Při výběru matrace hraje velkou roli Váš vlastní pocit. Jak si vybrat správnou matraciTo znamená, že když si na ní lehnete, cítíte se dobře a uvolněně. Nejlépe zjistíte, zda je pro Vás matrace ta pravá tak, že si ji budete moci několik nocí vyzkoušet.

Správná matrace
by měla poskytovat dostatečnou oporu páteři. I když Vás bolesti zad, šíje nebo kyčlí v současné době netrápí, nemusí tak tomu být pořád. Nevhodná matrace problémům napomáhá, zatímco pokud zvolíte správně, může se matrace stát jedním z preventivních opatření proti vzniku nepříjemných bolestí.

Během každé noci vypotíme až 1,5 litru tekutin. Důležitá je proto vysoká prodyšnost matrace. Prodyšnost matrace vhodně podpoří také kvalitní lamelový rošt. Některé rošty jsou navíc polohovatelné v oblasti zad nebo nohou. Polohovací rošt si zvolte, pokud v posteli rádi čtete či snídáte nebo při problémech s otoky nohou.  

V matracích se také rádi usazují roztoči a další mikroorganismy
, kteří produkují alergeny a způsobují tak alergie nebo astma. Proto je nutné před nákupem ověřit, zda je matrace dostatečně chráněna proti mikroorganismům prostřednictvím kvalitní impregnace nebo využití materiálů, které mikroorganismy odpuzují. Vynikající antibakteriální vlastnosti mají například stříbrná vlákna.

Pokud vybíráte matraci na dvoulůžko, měli byste předem zvážit, zda Vám i Vašemu partnerovi vyhovuje stejná tvrdost matrace. Ženy často preferují matrace měkčí, zatímco muži tvrdší. Často je také vhodné koupit na dvojité lůžko dvě oddělené matrace. A to například v případě, že využívají polohové rošty.

Zdroj, foto:Dormeo


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak si vybrat správnou matraci:

Jak si vybrat správnou matraci
Jak si vybrat správnou matraci
Jak si vybrat správnou matraci
Jak si vybrat správnou matraci
Jak si vybrat správnou matraci
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Souhlas, nebo spíš stejná zkušenost jako Lucka22 - kupovali jsme matrace rodičům a taky vybírali mezi jednou velkou a 2 malýma.. článek na postelovniku jsem četla taky, potom ještě na drsleep.cz v sekci novinky nebo v magazínu matracetropico.cz. Vesměs podobné rady, přikláním se k tomu, že jsou lepší dvě. A naši si taky nestěžujou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejen taštičkové,jsou i jiné.
Obrázek uživatelky
profil
odkaz Taštičkové matrace
Obrázek uživatelky
profil
odkaz Taštičkové matrace
Obrázek uživatelky
profil
odkaz Taštičkové matrace
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles