Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně umýt okna? Návod pro Česko

25. 06. 2016 | Domácnost
Snažíte se s hezkým počasím umýt okna, ale pořád se vám nedaří, aby se dokonale leskla? Přinášíme několik zaručených rad a správný postup.

Ideální pro mytí oken je teplota pohybující se nad nulou. Pokud bude Váš teploměř ukazovat  teplotu pod bodem mrazu, bude mytí oken neefektivní, protože přípravek určený k mytí oken není v takto nízkých teplotách účinný.  Nejúčinnější je tedy umývat okna od cca 5 stupňů celsia výše.

Zároveň by nemělo být venku horko, ve kterém se čisticí prostředky na okna pro změnu rychle odpařují, a mytí oken je tedy také neefektivní. Ráno je na mytí oken ideální také proto, že svítí sluníčko, které nám dokáže hezky ukázat případné nedokonalosti ve formě čmouh, ale ještě není velké vedro.

Ideální přípravek na mytí oken obsahuje alkohol nebo čpavek. Přípravky z čpavku sice zrovna hezky nevoní, ale mají i odmašťující účinek.

mytí okenPři mytí oken začínejte vždy rámy
Rámy umyjte teplou vodou a přípravkem. Pro usnadnění doporučuji přípravek na okna nastříkat přímo na vlhký hadřík a rámy řádně umýt, nakonec rámy očistěte čistou vodou. Nezapomeňte na vrchní stranu rámů a také na prostor mezi okny.

Na mytí oken je ideální rozmývák na okna a stěrka

Okna jsou po zimě velmi znečištěná, proto se nebojte rozmývák namočit, lehce vyždímat, nastříkat si prostředek na okna přímo na něj a pořádně rozmydlit po okenních tabulích.

Nakonec pracujte se stěrkou
Tahy stěrkou dělejte vždy vodorovně v jednom směru. Pravákům se nejlépe pracuje zleva doprava. Jednotlivé tahy stěrkou lehce překrývejte, vyhnete se tak mokrým linkám mezi jednotlivými tahy stěrkou. Dávejte pozor, aby Vám voda od stěrky nestékala přes okenní rámy na parapet a dále – například na omítku.

Stále to není ono? Použijte mikrovlákno

Pokud mají okenní tabule i přes precizní tahy stěrkou čmouhy, použijte mikrovláknový hadřík na doleštění oken. A pak už se jen kochejte výhledem na probouzející se přírodu.

A pokud si chcete dát pauzu, věnovat se něčemu příjemnějšímu a s mytím oken se vůbec netrápit, stačí to přenechat profesionálům.


Zdroj, foto: LidskáSíla.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !