Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu

26. 11. 2013 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Zapomeňte na fešného humanoida, ale také univerzálního pomocníka, který zvládne vysát i vytřít. Řekneme vám, jak správně kombinovat dva robotické pomocníky a dosáhnout dokonalé čistoty bez námahy.

Vše v jednom nebo raději dva specializované přístroje s větší kapacitou a lepšími výsledky? Toto dilema řeší nejedna česká domácnost. Typickým příkladem jsou pračky a sušičky. Dva velké přístroje vedle sebe zabírají hodně místa, nad sebou zase vypadají divně. Dva přístroje v jednom představují nejelegantnější řešení z hlediska estetického, ale bohužel i nejméně efektivní.

Přístroj „vše v jednom“ nemůže nikdy dosahovat kapacity ani výkonnosti přístroje specializovaného. Do jednoho prostoru totiž musíte vměstnat 2x tolik součástek a to omezuje místo na samotný obsah. I proto vítězí spíše kombinace pračka plus sušička než pračka a sušička v jednom. A vítězství specialistů hlásí i další kategorie domácí elektroniky. Vezměte si takovou kávu.

robotické vysavače a vytírače iRobotDva přístroje, 2x lepší výsledek

Máme rychlovarné konvice, ale vedle nich stojí na kuchyňských linkách drahé přístroje na výrobu espressa a dokonce i kapslové kávovary. Jejich funkčnost se z velké části překrývá, přesto každý z nich používáme jinak. Espressovač sice dokáže naplnit hrnek horkou vodou, do kterého následně můžeme vložit pytlík s čajem, ale komu se chce čekat, než tam mašina natlačí 2 deci vody?
Požadavky na multifunkční přístroje vznikají neustále a napříč kategoriemi. Ne vždy jsou však vyslyšeny. Rovněž značka iRobot, specialista na robotické pomocníky, se otázkou spojení několika produktů v jeden dlouhodobě zabývá. Vytírač Scooba například dokáže vysát drobné nečistoty a prach a teprve následně zahájí vytírání. 

I přes tento úspěch však ani Scooba není plnohodnotnou náhradou robotického vysavače. Stejně jako ve světě přípravy nápojů nebo prohlížení multimediálního obsahu (mobily, tablety, televize a počítače), jsou i v oblasti domácího úklidu možnosti spojování dvou produktů do jednoho značně omezené. Nechceme-li mít doma obrovské kraksny, budeme se muset naučit žít s vícero roboty (stejně tak jsme se naučili žít s vysavačem, kýblem a mopem). robotický vysavač Roomba

Roomba jako robotický standard

Představte si robotický vysavač iRobot Roomba. Od svého uvedení na trh v roce 2002 nasbíral do dnešního dne více než 10 milionů prodaných kusů napříč světem a prošel několika generačními obměnami. Díky technologii iAdapt Roomba dosahuje 99 % pokrytí vysávané plochy (to nezvládnete ani s klasickým vysavačem), nezamotá se do kabelů, nespadne ze schodů, vysaje podél zdí i pod nábytkem, sama se zajede dobít či oznámí plný koš.

Zákaznická spokojenost například na portálu Heureka dosahuje téměř 90 % a spolehlivost bez několika desetin téměř 99 %. Také čeští zákazníci postupně přicházejí na to, že Roomba není technologická hračka ani módní výstřelek, ale praktický pomocník na úrovni pračky, sušičky nebo mikrovlnné trouby – jen daleko chytřejší a samostatnější. Chcete-li tedy zbavit podlahy prachu, nečistot, drobných kamínků nebo i štěrku, Roomba odvede svou práci.

iRobot Braava - vytíračiRobot Braava místo mopu

Ale co vytírání? Řekněme, že Roomba právě vysála předsíň, což díky protilehlým kartáčům a dostatečnému výkonu udělala kvalitně. Stále však zbývá zbavit podlahu různých šmouh a stop od bot či pacek našich miláčků. A přesně v tento moment nastupuje iRobot Braava. Robotický mop Braava vznikl v reakci na požadavky zákazníků napříč světem. Není to výmysl produktových manažerů, obchodního ředitele či rozmar majitelů.
Robotický mop iRobot Braava navazuje na Roombu přesně tam, kde ona končí. Z podlahy zmizely hrubé nečistoty, nastal čas všechno vytřít. A tohle Braava dokáže dokonale, což potvrzují nezávislé testy. Kombinace utěrky z mikrovlákna, nádržky na čistící roztok systému PRO-CLEAN, která udržuje utěrku neustále vlhkou a inteligentní navigace NorthStar, umí doslova zázraky. Braava efektivně vytře celou plochu a zanechá za sebou nablýskanou podlahu.

Přesně tahle slova vypadávají z náročných technických žurnalistů. Nablýskaná podlaha, rozumíte? Braava přitom nevydává během vytírání žádný zvuk, takže může pracovat i v noci, zatímco spíte nebo sledujete televizi.Robotický vysavač iRobot Roomba a robotický mop iRobot Braava tvoří dokonalý tým, který vás zbaví nepříjemných starostí spojených s úklidem.

Až se vám budou zdát dva roboti na jednu domácnost moc, vzpomeňte si na pračku a sušičku nebo tablet a počítač.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu:

Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
Jak to dělají profíci aneb tajemství dokonalého úklidu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tento vysavač jsem dostala od Ježíška. Jsem z něj nadšená, vysaje mnohem lépe, než kdybych vysávala či zametala sama. Jen to trvá poměrně dlouho, ale pouštím ji když jedu např. s kočárkem ven, nebo přes noc. Vytřít je už jen banalita, protože je dokonale zameteno, takže se nic netahá, žádné vlasy ani chlupy. Je to radost a strašně mi to ušetří času. Časově si ale nedovedu představit kombinaci dvou robotů, při mých obrovských místnostech by to trvalo asi hodně dlouho.
Obrázek uživatelky
profil
To zrovna ne. Akorát jsem chvíli vyskakoval z tohoto článku a zase se vracel zpět. Ale bohužel nic. Jinak počítač je rychlý. Teď už je to stejně jedno. Tak uvidíme, jak to dopadne zítra. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Klikáš na F 5, nebo na nadpis? Meztím roluješ nahoru, dolů? Taky máš starocha?
Obrázek uživatelky
profil
jsem spokojená

10. 12. 2013 19:04 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 19:00 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:55 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:51 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:48 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:44 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:40 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:34 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů
10. 12. 2013 18:30 Sebrán "Vánoční hvězda" za 25 bodů

SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No, tak já porád nějak nic. SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles