Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ušetřit na energiích rekonstrukcí domu

16. 10. 2019 | Rekonstrukce
-Komerční sdělení-

Zděsíte se pokaždé, když vám přijde vyúčtování za energie? Možná to není tím, že byste vy plýtvali, ale tím, že žijete v neúsporném domě. Čím se dají v rámci rekonstrukce ušetřit energie? Přečtěte si náš článek.

Začněte od základů


Největší plochou, která je hlavním faktorem při vstupu a úniku tepla, je zdivo domu, jeho fasáda. Abyste tedy dosáhli správné rovnováhy mezi udrženým teplem a prodyšností interiéru, je důležité zvolit správnou izolaci.

Jak ušetřit na energiíchNejlevnějším řešením zateplení, které je stále nejrozšířenější, je polystyren. Jeho nízká pořizovací cena je ale pravděpodobně to jediné pozitivum. V současné době je patrné, že přírodní materiály mají ve stavbách mnohem lepší výsledky, a především jsou nezávadné. Z nejrůznějších umělých materiálů, polystyren nevyjímaje, často unikají škodlivé látky a jsou velmi neprodyšné. Uvnitř domu či bytu tak vytvoří nezdravé klima, které přeje plísním a bakteriím.

Před výběrem zateplení proto zvažte některý z přírodních materiálů. Ty mají díky modernímu zpracování velmi dobré izolační schopnosti a jejich trvanlivost a nezávadnost je navíc prověřená léty používání. Na výběr máte například slámu, rákos či ovčí vlnu. Vyzkoušet můžete také izolaci kamennou vlnou Rockwool, která se nyní dostává do popředí. Oproti předchozím materiálům má kromě vysokých tepelně a akusticky izolačních schopností také výhodu odolnosti proti požáru a univerzálního použití – efektivně izoluje střechu, fasádu i podlahu.


Pryč se starými okny


Hned po zateplení je zásadní zaměřit se na okna. Bez kvalitních oken a dveří vás totiž ani izolace nezachrání. Podle typu objektu máte na výběr mezi plastovými okny, dřevěnými okny nebo hliníkovými okny.

Plastová okna jsou sice praktická, co se týká údržby, a opravdu nepropustná, na druhou stranu podobně jako umělé zateplení nenechávají interiér tzv. dýchat, jsou náchylnější k přehřívání a je nutné je častěji seřizovat. Dřevěná okna jsou vhodnou volbou pro všechny typy domů od pasivních až po klasické. Jejich nevýhodou je častější údržba – zejména nátěr, zato ale zajišťují ideální klima interiéru a vydrží desetiletí. Hliníková okna jsou obecně vhodná spíše do průmyslových objektů a do budov, kde by byla vystavena vysokým nárokům.

Řízené větrání


Investicí, která se při přeměně domu na úsporný také vyplácí, je instalace řízeného větrání. Nejedná se o nijak složitý zásah, který ovšem ušetří až 20 % energií. Do obvodových zdí se instalují větrací jednotky, které řídí větrání interiéru tak, aby došlo k ideální výměně vzduchu za co nejmenších ztrát tepla. Vy se tak už nemusíte o nic starat, a přesto máte jistotu, že pobýváte ve zdravém prostředí a že neplýtváte energiemi.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !