8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké hračky pro nejmenší děti do šesti měsíců?

29. 10. 2022 | Vývoj
-Komerční sdělení-

Často mnohem dříve, než se nám vůbec děťátko narodí, máme již pro něj kupu hraček, které nakoupíme, nebo dostaneme s předstihem jako dárek. Většina maminek má zkušenost, že jde o hračky pro malé dítě zcela nevhodné. Například obří plyšáky, kvůli kterým hrozí udušení dítěte. S hračkami to u miminka nemusíte přehánět. Spíše se zaměřte na vhodnost pro daný věk a zejména na bezpečnost hračky.

Hračky pro kojence vybírejte především bezpečné


Pozor zejména na hračky neznámého původu, které dostaneme od známých a příbuzných. Kdo zažil věnované chrastítko pro kojence, ze kterého se vysypaly 2mm kuličky, ví, o čem mluvím. Hračky třeba kupovat od prověřených výrobců. Vyhněte se různým trhům a levným hračkám z Asie.

Novorozenec asi měsíc po porodu nevidí barvy a rozlišuje nejlépe kontrast mezi bílou a černou. Preferujte proto černobílé hračky. Dnes jsou běžně dostupné. Zhruba po měsíci začíná vnímat barvu červenou. Hračky pro děti toho věku bývají proto obvykle černo-bílo-červené. Pojďte se podívat kompletně na vhodné hračky od narození do šesti měsíců.

Jaké hračky pro nejmenší děti do šesti měsíců?Hračky pro miminka – 1. měsíc


Důležité je vybírat hračky adekvátní věku dítěte. Tentokrát nemluvíme o letech, ale týdnech či měsících. První měsíc dítě v podstatě žádnou hračku nepotřebuje. Tou nejlepší je obličej či ruka maminky a tatínka. Vyzkoušet můžete kontrastní měkké černobílé hračky.

Hračky pro miminka – 2. měsíc


Ve druhém měsíci začíná více vnímat. Přidejte hračky s červenou barvou, kterou již vidí. Vhodné bývají různé závěsné hračky nad postýlku. Může to být kolotoč, ale i měkká závěsná plyšová hračka. Klidně senzorická. Sloužit vám bude déle.

Hračky pro miminka – 3. měsíc


Třetí měsíc je ideální pro malé heboučké plyšové hračky, třeba tzv. usínáčky. Dítě si též vyhraje s drobnými hračkami zavěšenými na hrazdičce. Vhodná jsou i první chrastítka pro miminka.

Hračky pro miminka – 4. měsíc


Kolem čtvrtého měsíce se naplno uplatní dříve zmíněné senzorické hračky. Nejlépe z plyše s přidáním různých zábavných prvků, jako například bezpečná foliová zrcátka. Též již můžete dítěti dát senzorické knížky. Ještě ne složité quite booky. Na ty je pořád čas.

Hračky pro miminka – 5. měsíckousátko pro miminko


Pátý měsíc má dítě poměrně hodně hraček. Stále v nich objevuje nové věci, které doposud neznalo. Zrovna v tomto měsíci je vhodné přidat kousátka pro miminka. Mohou se začít prořezávat první zoubky a díky kousátkům všichni v rodině toto období lépe zvládnou.

Hračky pro miminka – 6. měsíc


Šestý měsíc je ideální pro dětské bezpečné zrcadlo. Hodí se nainstalovat třeba k dětské postýlce. Přidejte další interaktivní knížky. Zatím z látky. Může jít o látková leporela, ale též jednodušší a bezpečné quite boky. Dítě zaujmou i první hudební hračky.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !