Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké terasové trendy budou dominovat letošnímu roku?

11. 05. 2021 | Moderní bydlení
S každým novým rokem přichází i nové trendy týkající se vzhledu teras. Pokud se člověk rozhodne pro obměnu tohoto prostoru, měl by mít na paměti, že základem je funkční a nejlépe i designová podlaha, ke které pak doladí zbytek nábytku a doplňků. Jak dlažbu ale vybrat, aby byla v souladu s těmi nejnovějšími trendy a jen tak se neokoukala? Představujeme 5 tipů, ze kterých si vyberou jak odvážlivci, tak i lidé preferující jednodušší designy.


Jednoduchá a nadčasová imitace cementové stěrky


První z variant potěší osoby toužící po jednoduchém, a přesto moderním designu, který se bude snadno kombinovat s dalším vybavením. Imitace cementové stěrky dokonale splňuje všechna tato kritéria. To je i důvod její obliby nejen ve venkovních, ale i vnitřních prostorech. Pokud si člověk tento design zvolí pro svoji terasu, ocení jistě i možnost pokládky 2cm varianty na terče. Ta totiž umožňuje vést pod dlažbou kabely k osvětlení či vodní rozvody. V případě potřeby tak není nutné žádné bourání. Dlažba se dá jednoduše rozložit a složit, takže jsou rozvody dobře dostupné a opravitelné. 

terasa 2021Divoké kameny,

které zakryjí nečistoty


Pokud se člověk rozhodne vybavit svou terasu i grilem, je dobré s tím počítat už při výběru dlažby a nevolit jednobarevný světlý vzhled. Praktické, ale i designově velmi povedené jsou tak například dlažby připomínající divoké kameny, které na první pohled zaujmou velkou různorodostí barev, nápaditostí i originalitou. Díky tomuto provedení jsou také schopny dobře ukrýt případné nečistoty, které by se na dlažbě objevily. Z povrchu je však i později snadno setřete, protože keramická dlažba je dokonale nenasákavá.


Vzorová dlažba v duchu orientu


Tento tip bude pravděpodobně vyhovovat všem milovníkům orientálních, atypických, a především extravagantních vzorů, jejichž počet se neustále zvyšuje. Jedná se o venkovní 2cm dlažbu v designu orientálního koberce, který může být skvěle využit pro vytvoření prostoru k meditaci, józe, četbě i jiné relaxaci. Pro tyto případy je možné volit i pokládku přímo do trávníku, který zároveň odvede případnou vlhkost. Typ pokládky je však vhodné vždy konzultovat s odborníky.

baervné trendy 2021



Veselá podlaha hrající všemi barvami 


Pokud milujete barvy a hledáte něco opravdu nevšedního, zkuste venkovní dlažbu v patchworkovém stylu. Toto netradiční provedení se skvěle kombinuje s barevně neutrálním nábytkem, který ho příjemně doplní. Díky keramice barvy neztrácí svou sytost ani po letech. Neublíží jim slunečné záření, déšť a při správně zvolené a precizně udělané pokládce ani mráz.


Dlažba v imitaci dřeva a přírodních materiálů


Dlažba v imitaci přírodních materiálů, zejména pak dřeva, je nestárnoucí klasikou, která má své místo rozhodně i mezi trendy pro rok 2021. Jedná se o moderní designové řešení, které skvěle splyne s okolním prostředím. Největší výhodou těchto imitací je, že na první pohled nejsou rozeznatelné od originálního materiálu. Rozdíl člověk zaznamená především časem, neboť u imitací nedochází ke znehodnocení například v důsledku špatného počasí. Dlažba si tedy zachovává svůj původní vzhled mnoho let. Každý zájemce si může zvolit, do jaké míry chce, aby se imitace opravdu podobala originálnímu materiálu. K dostání jsou například zobrazení dřeva, která věrně kopírují suky a jeho strukturu. Ti odvážnější pak mohou použít i barevnější imitace.


Zdroj, foto: M.B.KERAMIKA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles