Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin

8. 12. 2020 | Kultura
Jedinečná kulturní událost startuje ve Zlíně! V Obchodním domě Zlín si mohou návštěvníci od čtvrtku 3. prosince prohlédnout kolekci fotografií Jana Saudka. Prodejní výstava nazvaná „85“ se koná k příležitosti letošních 85. narozenin tohoto největšího českého žijícího fotografa. Symbolicky představí 85 jeho fotografií. Sám autor má v nejbližších dnech do Zlína zavítat, aby výstavu osobně uvedl.

„Jde o pečlivě vybraný průřez od nejstarších témat spjatých se vzpomínkami na dětství či známými figurálními motivy zasazenými do průmyslové krajiny až po poslední díla, v nichž Jan Saudek svým osobitým, až provokativním způsobem zachycuje ženské tělo jako oslavu jeho krásy a přirozenosti. Vystaveny jsou i některé z ikonických fotografií, dobře známých široké veřejnosti.
Výstava Jan Saudek 85Podobně rozsáhlé výstavy dnes Jan Saudek dělá jen velmi zřídka, na Moravě to bylo naposledy před sedmi lety na zámku Holešov. Sběratelé a milovníci umění mohou všechny vystavené originály také zakoupit. V prodeji jsou i vybrané knihy, sběratelské plakáty nebo pohlednice,“ uvedl Pavel Chmelík z Galerie Artrium, která výstavu pořádá spolu s Obchodním domem Zlín a Magistrátem města Zlína.

Jan Saudek je označován za nejvýznamnějšího žijícího českého fotografa a řadí se mezi desítku nejlepších žijících světových fotografů. „Je nám ctí, že můžeme pro vystavení jeho díla poskytnout naše prostory. Speciálně pro příležitost výstavy jsme zřídili prodejní galerii vedle kavárny Bistrotéky Valachy, kde díky množství přirozeného světla díla Jana Saudka krásně vyniknou,“ dodala manažerka Obchodního domu Soňa Ondřejová.

Výstava je otevřená denně mimo pondělí od 10 do 19 hodin. Pro skupiny je možné předem objednat komentovanou prohlídku.

výstava Jan Saudek 85
Změny pro případ vládních nařízení jsou vyhrazeny.
Zdroj, foto: OD ZLÍN



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin:

Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
Jan Saudek: 85 fotografií k příležitosti 85. narozenin
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to muselo být pěkné Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles