Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

29. 11. 2019 | Moderní bydlení
Nedokážete si vybrat mezi vnitřními roletami a vertikálními žaluziemi? Možná máte dojem, že by to chtělo ještě něco jiného. Tak co takhle posuvné velkoplošné panely, které se ukotví na stěnu nebo do stropu a můžete si na ně vybrat stylovou látku se zajímavým potiskem?  

Tzv. japonské stěny, kterým se také říká japonské žaluzie nebo japonské rolety, se dostávají kvůli svým vlastnostem do velké obliby při zařizování moderních interiérů. Proč?

Zatemňovací,

nehořlavé i pro alergiky

Japonské stěny se ideálně hodí především pro velkou plochu oken, která by bylo obtížné zastínit jinak. Můžete si je ale zvolit i tehdy, pokud máte okna standardní velikosti – samy o sobě totiž vypadají velmi poutavě a dodají každému interiéru zajímavý, elegantní, a přitom moderní vzhled. Mezi látkami jsou k dispozici nehořlavé varianty pro použití v kancelářích, zatemňovací verze pro nerušený spánek, nebo materiály s obsahem skelného vlákna, které ideálně vyhoví alergikům.

japonské stěnyRozptýlené světlo pro pokojové rostliny

Máte rádi interiér plný světla, ale vadí Vám přímé sluneční paprsky? Nejste sami: i většina pokojových rostlin miluje tlumenější, rozptýlené světlo. Podobně jako rolety den a noc jsou japonské stěny ideálním způsobem, jak ho v interiéru docílit. Za japonskou stěnou se bude dařit například těmto pokojovkám: monstera, zamiokulkas, dracéna (dračinec), tillandsie nebo filodendron.

Rozdělení místnosti pomocí japonské stěny

Japonskými stěnami nemusíme pouze zastiňovat okna – lze je umístit i doprostřed místnosti a tu tak jednoduše vizuálně předělit. Montáž i manipulace s panely je jednoduchá a rychlá, japonské stěny lze ovládat buď manuálně (prostřednictvím šňůrky, tyče, nebo tahem za látku), nebo elektricky pomocí dálkového ovladače.

Dobrá zpráva pro majitele vysokých stropů je, že japonské stěny jsou k dostání až do výšky 3 m a délky téměř 6 metrů. Profily jsou z extrudovaného hliníku v bílé nebo stříbrné barvě a látku si zvolíte z bohatého vzorníku v různorodých materiálech, takže si vybere každý.  

Japonské stěny jsou ideální pro moderní interiér, bydlení s nádechem Orientu nebo pro ty z vás, kteří potřebují zastínit velkou plochu oken.

Tip: Japonské stěny nevyžadují zvláštní údržbu, při běžném znečištění stačí povrch pravidelně otírat prachovkou nebo textilií navlhčenou mýdlovým roztokem o teplotě do 30 °C. Látky s napařovanou hliníkovou vrstvou se nesmějí čistit vodou – vrstva by se tím poškodila.


Zdroj, foto: Isotra



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !