Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaro: čas na nákup zahradních pomocníků

9. 03. 2012 | Zahrádka
Březnové slunce posílá do zahrad, teras a balkónů první vyhřáté paprsky a srdce každého zahradníka zaplesá při pomyšlení na blížící se sezónu. Právě toto období je nejvhodnější pro koupi nového zahradnického náčiní.

Praktické i pohodlné

Při nákupu drobného zahradnického náčiní je rozhodně dobré investovat do kvality. Lopatky, hrábě, motyčky a další nezbytní pomocníci by vám určitě měly vydržet více než jednu sezónu. Naprasklé, pokroucené či ohnuté nářadí už příliš práce neudělá. Kovovým lopatkám a motyčkám už odzvonilo, ale bez problémů je nahradí jejich lehčí bratříčci a sestřičky z pevného platu vyztuženého skelným vláknem, který je velmi odolný i proti vlhkosti a nízkým i vysokým teplotám.

zahraní náčiníModerní platové zahradnické pomůcky bez problémů přečkají teploty od – 40 °C do + 150 °C. Takové nářadí můžete bez obav ponechat na přímém slunci nebo v mrazem sužovaném sklepě. Nic se mu nestane a příští jaro bude opět připravené k zápasu s plevelem a kameny.

Před nákupem je nejlepší si všechno nářadí osahat a vyzkoušet, jestli vám dobře padne do ruky. Několik milimetrů rozdílu v šířce násady lopatky někdy udělá divy. Když už mluvíme o lopatkách, vybírejte ty se zaoblenými hranami, které nepoškodí půdu ani cenné kořínky.

U zahradnických nůžek se zase zaměřte na kvalitu ostří (ty nejlepší bývají z kalené ocele) a opečovává-li zahradu více osob, vybírejte raději nůžky univerzální, které se hodí pro praváky i pro leváky.

Kvalitní zahradní náčiní udělá radost i ekologicky zaměřeným zahradníkům: dá se totiž sehnat ve 100% recyklovatelné variantě.

Zahradní nářadí jako módní doplněk?

zahradní náčiníAno, i to je možné. Nabídka barev všech možných zahradních pomůcek se už dávno neomezuje jen na hnědou či zelenou.
Barvami letošního jara jsou fialová a smetanová. Violkovou designovou lopatku můžete bez výčitek po skončení práce zapíchnout do truhlíku mezi muškáty. Zároveň se tak vyhnete palčivé otázce: Kam s ní?, která je na pořadu dne především u majitelů malých teras a balkónů. A navíc s nářadím doslova hýřícím barvami je rozhodně radost pracovat. 

Zdroj, foto: Mountfield


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes jsem poprvé vyzkoušela motyčku Fiskars fialovou, konečně...je fajn
Obrázek uživatelky
profil
já mám zelenou lopatičku taky různě zapíchlou ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já mám zelenou lopatičku taky různě zapíchlou ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jj, už Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle