Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je opravdu možné cítit, co lidé cítí? Film Tina a Vore nominovaný na Oscara v kinech

27. 10. 2018 | Filmové novinky
Jako dítě jsem si myslela, že jsem speciální.
Možná jsem nad sebou až moc přemýšlela.
Pak jsem vyrostla a uvědomila si, že jsem jen lidská bytost.
Je opravdu možné cítit, co lidé cítí?
Ano. Stud. Vina. Vztek.
Dokážu cítit tyhle věci.


Švédsko – dánský film Tina a Vore (Border) je o samotářské podivínské celní úřednici Tině s jedinečným darem doslova vyčmuchat to, co lidé cítí.
Zajímavá fúze temné severské detektivky s romantickou linkou o lidech i jiných bytostech měla světovou premiéru na letošním MFF v Cannes, kde vyhrála v sekci Un Certain Regard, získala si srdce karlovarského publika, a s nominací za Švédsko na Cenu americké filmové akademie Oscar za nejlepší zahraniční film roku 2018 míří do Los Angeles.

Film Tina a Vore nominovaný na Oscara v kinechTina a Vore bude v našich kinech od 18. října 2018.

 „Bylo nutné, aby Eerova (Vore) postava vyzařovala nebezpečí a zvrácenost, ale aby byla i zranitelná. Bylo obtížné najít někoho, kdo v sobě má skutečně obojí a Eero byl jediná volba. Je to finský herec ve švédském filmu, takže dává smysl, že je cizincem. S Evou (Tina) jsem měl opravdové štěstí, je opravdová perfekcionistka. Má mnohem širší herecký výraz v tlusté silikonové masce než spousta lidí bez ní! Vymáčkne z maličkostí velké věci, třeba jen různými způsoby toho, jak popotahuje nosem! Udělá rozzlobené popotáhnutí, smutné popotáhnutí…,“ říká o hlavních představitelích Evě Melander a Eero Milonoffovi tvůrce filmu Ali Abbasi.

Náročné byly proměny hlavních představitelů do postav. Oba kvůli roli přibrali 20 kg. V maskérně Eva musela trávit 4 hodiny denně, než se dostala na plac, měla už za sebou šesti hodinovou pracovní směnu.

Tina a Vore, anotace

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni.

Zdroj, foto:  Kino pilotů


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Je opravdu možné cítit, co lidé cítí? Film Tina a Vore nominovaný na Oscara v kinech:

Je opravdu možné cítit, co lidé cítí? Film Tina a Vore nominovaný na Oscara v kinech
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík