Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jídelní židličky pro děti

13. 11. 2011 | Moderní bydlení
Pokud se vaše děťátko dostalo do věku, kdy jej budete učit jíst jiný druh potravy, než je mléko, měli byste mu pořídit vhodnou dětskou jídelní židličku. Dětské jídelní židličky se vyrábí ve veselých barvách z plastu nebo z masivního dřeva.

Jde vlastně o první sedátko nebo židli pro miminko, aby mohlo sedět s vámi u rodinného stolu, proto  by mělo být pohodlné a praktické, ve kterém by se mělo děťátko učit papat první kojenecké příkrmy a kaše. Hlavně by židlička měla být bezpečná, a měla by mít bezpečnostní pás proti vypadnutí miminka.

Některé židličky jsou vhodné ke kombinovanému využití, a to jak k jídlu, tak i ke hraní. Měly by být omyvatelné a vyrobené z nezávadných plastů a dřeva. Většinou ty plastové mají polohovací zádovou opěrku a opěrka nožiček jde nastavit až do vodorovné polohy. Takové posezení při jídle je pro dítě pohodlné a hlavně bezpečné. Ty dřevěné jídelní židličky se skládají ze samostatného stolečku a židle a výhodou je, že může sloužit nejen jako jídelní židlička, ale také jako klasický stoleček na hraní, a to až do doby, dokud se dítě ke stolku vejde.

Také si můžete k židličce dokoupit sundávací PVC vložku, která je omyvatelná a vhodná i pro miminka, která ještě pevně neudrží hlavičku. Pro ty neposedné dětičky jsou židličky vybavovány bezpečnostním pásem, který byste měli vždy používat, i když budete v jeho blízkosti. Většina plastových i dřevěných židliček jsou výškově nastavitelné, tzv. rostoucí židličky, které jsou vhodné pro děti od 6 měsíců do 5 let, ale existují i židličky, které jsou vhodné již od narození. Jídelní dětská židlička by měla být téměř samozřejmostí v každé domácnosti s dětmi, kdy se ti nejmenší učí jíst a stolovat.

Pro krmení miminek jsou také vhodná houpací lehátka s hrazdičkou, ve kterých se dítě po papání může zabavit hračkami. Jestliže máte malou kuchyň, tak jsou vhodné jednoduše a rychle složitelné židličky. Také jsou velice dobré židličky polohovatelné, které se  přizpůsobí vašemu dítěti a pokud má měkký zádový polštář, je ještě pohodlnější. Výborné jsou také židličky, které mají kolečka, u některých ty zadní bývají také vybavena brzdami a spolu s předními umožňují snadnou manipulaci a pohyb židličky v jakémkoliv směru. Ty lepší už mají i nastavitelnou hloubku sedu, kde se sedák  nastavuje vodorovně podle výšky dítěte, což pomáhá miminku sedět v ergonomicky správné poloze s ideální vzdáleností na dva prsty mezi zadní stranou kolen a sedákem.

Nejvhodnější dětská židlička by měla mít nejméně 3stupňovou regulaci opěradla, ergonomicky tvarované sedátko s nastavitelnou výškou, odnímatelnou opěrku, regulovatelné bezpečnostní pásy, na zadních nohách kolečka s bezpečnostním zámkem, podnožku, sedátko s protiskluzovou podložkou, tvarovaný plastikový tácek, vyjímatelný koš na drobnosti a speciální konstrukci nožek, zabraňující náhodnému složení. Vhodné je také, pokud je sedací část vyrobena z omyvatelného materiálu. A samozřejmě nesmí nikde mít žádné ostré hrany a výčnělky. Existují také skládací jídelní židličky, které lze snadno a rychle rozložit i složit, a díky své úsporné velikosti ve složeném stavu ji můžete kdekoliv uschovat nebo vzít s sebou na cesty.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky židličku z Ikea.Hlavně se na ní naučila jíst dcera sama.
Obrázek uživatelky
profil
Dříve žádné židličky pro děti nebyly. Člověk je pří jídle choval a to je vždy lepší, nežli nějaká
židlička. Když se dítě naučí jíst, tak sedí samo.
Podle mne, je židlička zbytečné vyhazování peněz.
Patřím mezi lidi, kteří si musí rozmyslet, co koupí za každou korunu.
Obrázek uživatelky
profil
já mám zkušenost se třemi různými typy - podobnou omyvatelnou co je na obrázku mám doma, jezdící, s táckem a jsem spokojená. U babiček máte ty dřevěné, co byly i dřív a to má také své kouzlo, teď z toho jsou stolečky a využijete se určitě více. A měli jsme i toho koníka houpacího, co se otočí a je z něch židlička a to se nám taky hodně osvědčilo, protože jsme měli hračku na které řádily děti a když se to otočilo, byla židlička a nikde se hračka nepletla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles