Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.05. 2024
Dnes má svátek Valdemar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těhotenské potíže, nevolnosti, bolesti a problémy

19. 08. 2012 | Těhotenství

Jelikož jsem teď momentálně taky těhotná, tak bude tento článek hodně objektivní a taky znám hodně nastávajících maminek. Chci Vás seznámit s některými problémy, které můžou, ale taky nemusí doprovázet Vaše těhotenství.

Pálení žáhy

Nejvíce nás trápí na začátku těhotenství a potom i na konci těhotenství. Příčinou tohoto problému je děloha, která se připravuje na mateřství, a tím se neustále zvětšuje. Prevencí by mohlo být jídlo několikrát denně, i když někdy ani to nepomáhá a musíme to přetrpět. V případě velkých bolestí se musíte obrátit na Vašeho lékaře a ten předepíše vhodné léky.

Těhotenské potíže, nevolnosti, bolesti a problémyBolesti svalů

Nejčastěji to bývají bolesti zad, které jsou způsobené zejména velkou zátěží na celé tělo. Prevencí je naučit se hodně chodit a nebo cvičit tzv. rehabilitační a relaxační cvičení. Mně osobně se osvědčilo cvičení na velkém míči. Není to nákladné a skutečně to pomáhá. Stačí i mírné pohupování. Velmi škodí i tahání těžkých věcí, proto by se jim žena měla raději vyhnout. Když je bolest neústojná, je vhodné mít klid na lůžku a poradit se s lékařem o vhodné léčbě a řešení.

Problémy se zuby

Můžou nastat první kazy  a problémy se zuby a proto je vhodné si zuby pravidelně a hlavně pečlivě čistit a alespoň dvakrát nebo lépe třikrát navštívit během těhotenství svého zubaře. Naučte se problémům předcházet.

Zácpa

Trápí mnoho žen v těhotenství. Předejít jí lze hlavně konzumací ovoce a zeleniny, tmavého pečiva a nebo taky obilovin. Také pomáhá hodně pít. Mělo by se vypít 2-3 litry vody denně. A samozřejmě nejlepší prevencí proti zácpě je pohyb, pravidelný a rytmický.

Bolesti hlavy

Většinou se vyskytují v prvních třech měsících těhotenství. Způsobuje je hlavně nedostatek spánku, z toho plyne, že by žena měla hodně spát, relaxovat a odpočívat.

Křečové žíly

Způsobuje je dlouhé stání nebo dlouhé sezení (např. v zaměstnání), proto je dobré se občas projít a končetiny prokrvovat. Je dobré si dát i několikrát denně nohy na stůl. V případě větších problémů je vhodné nasadit léky po poradě s lékařem.

Ranní nevolnosti

Asi nejznámější a nejdiskutovanější problém v těhotenství. Objevuje se hlavně na počátku těhotenství. Mnohdy i podle nich zjistí budoucí maminka, že je těhotná. Já jsem bohužel nebo bohudík žádnými nevolnostmi netrpěla, nějak mě to obešlo, tak nevím, jaké to je. Důležité je určitě jíst tu správnou stravu a řešit to s lékařem, který Vám poradí, jaké léky jsou dobré apod.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně na pálení žáhy pomáhá napít se polotučného mléka. Pomohlo i na to, když jsem, v prvních měsících dostala ve 2h ráno hladSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles