Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karel Havlíček Borovský a jeho dramatický příběh

15. 05. 2009 | Televizní tipy
Česká televize natáčí dramatický příběh posledních 11 let českého novináře a literáta Karla Havlíčka Borovského. O tom jak zůstat novinářem a neztratit duši v kostce pojednává scénář Martina Šafránka, který právě v současné době natáčí pro Českou televizi režisér Dušan Klein. První klapka filmu, který nese název Zakázaný člověk, padla 2. dubna v paláci Colorado v pražské Karlově ulici. Na place se sešli David Švehlík, coby představitel Karla Havlíčka a Marek Taclík, který získal roli novinářova přítele Wagnera.

Karel Havlíček Borovský je v osmadvaceti letech na vrcholu slávy i politického vlivu. Vlastní největší české noviny, je široce známý, všemi obdivovaný a materiálně dobře zajištěný. Má krásnou mladou ženu Julii a svoji budoucnost – zdá se - drží pevně v rukou. Zároveň však pomalu a skrytě začíná působit nepřítel, kterého nelze porazit – anonymní šedá mašinérie státní moci. Jejím ztělesněním je Havlíčkův blízký přítel Wagner, který od prvopočátečního obdivu pozvolna přechází k skrytému soupeření skryt pláštěm tajné policie. Čím výše stoupá Havlíčkova hvězda, tím je delší i jeho stín, který, vyčerpán osamělým bojem, nedokáže překročit. 

Nejde o faktografický životopisný film, ale o dramatický příběh, který se sice odehrává v mantinelech historicky ověřené skutečnosti, ale staví především na psychologicky zakotveném vnitřním dramatu hlavní postavy.
Do dalších rolí byli obsazeni Michal Dlouhý, Gabriela Marcinková, Sandra Nováková a další.

Natáčení si vyžádá celkem 21. natáčecích dnů především v reálech a exteriérech v Praze, v Doksanech, v Kutné hoře a na zámku Kačina. Snímek se natáčí na 16mm film.
Na obrazovkách bude Zakázaný člověk uveden koncem tohoto roku.

ZDROJ: Česká televize.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !