Všichni se občas ocitneme v situaci, kdy potřebujeme dát něco rychle na stůl. Nejlepší rychlovka je taková, kterou není třeba vůbec připravovat, stačí ji vyndat z lednice. Jednou z takových je třeba marinovaný sýr. Marinovat lze různé druhy sýrů, i když nejčastěji konzumujeme takto zpracovaný asi hermelín. Oblíbencem známé kuchařky je tradiční řecký sýr z ovčího a kozího mléka – marinovaná feta, která zraje ve vlastní syrovátce a ve slaném nálevu více než dva měsíce. Jak Karolína doporučuje, v nálevu bychom ji také měli koupit.

Stejně jako to Karolína dělala, když byla malá, i její děti vydloubávají rozinky z vánoček a mazanců. Když ale zapracuje sušené ovoce do moučníku, najednou to všem chutná. Jeden z takových receptů na ovocný chlebíček, ve kterém je spousta sušeného ovoce, prozradí i divákům svého pořadu.
Nedělní oběd podle Karolíny
• Feta marinovaná po řecku
• Smetanový krůtí guláš s bylinkovým knedlíkem
• Ovocný chlebíček
Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte šestý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 5.11. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.
Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová