Galantina bývala v dobách minulých velmi oblíbenou lahůdkou svátečních stolů, součástí především studených obložených mís. Jedná se vlastně o roládu z drůbežího masa či zvěřiny. Náplně galantin mohou být různé, avšak měly by být vždy dobře ochucené jemným kořením, často s přidáním koňaku či dezertního vína. Podávají se s pikantními brusinkami, chutney či omáčkami.
Kluci z pořadu Kluci v akci ze dne 19. 11. 2016 dnes připraví galantinu z kuřecího masa s husími játry s pomerančovo-vinnou omáčkou. Další dobrůtkou, kterou mnozí znají a mají rádi, je tradiční pražský koláč. Do chutného kynutého těsta s krustou skořicové drobenky, plněného vanilkovým krémem, se každý rád zakousne.Pořad Kluci v akci můžete sledovat 19. 11. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY
Květina Vánoc - Vánoční hvězda
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Velký roční horoskop na rok 2026








