Z oceněných regionálních potravin v Plzeňském kraji připravíme uzeného sivena s cibulovo-pivní redukcí a kuřecí prso plněné bylinkovým máslem a klobásou. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Značkou Regionální potravina v Plzeňském kraji ocenilo Ministerstvo zemědělství uzeného sivena amerického z klatovské Zpracovny ryb. Ondřej Slanina a Tomáš Popp ho připravili s cibulovo-pivní redukcí a dýňovým pyré, které ozvláštnili vložkou z opečené cukety a chlebových krutonů.

Na krutony použili staročeský kvasový chléb z oceněné Pekárny Malinová. Třetí vítěznou Regionální potravinou se stala jalapenos klobása s čedarem z Farmy Čečkovice.
Klobásu použili kuchaři pro svůj další recept jako náplň do kuřecího prsa společně s bylinkovým máslem. Přílohou je kroupové ragú s houbami a červenou řepou.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 24.9. 2022 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 27.9. a 28.9.!
Shelly
Chytrá Žena
Tento článek také můžete