Tipy a triky, jak šetrně zacházet s jídlem. Pořad Kluci v akci ze dne . 11. 2017 připravil M. Froyda. Pořad Kluci v akci i samotní kuchaři, Filip Sajler a Ondřej Slanina, se často zapojují do charitativních akcí a pomáhají tak přispět potřebným.
Mezi aktuální témata patří šetrné zacházení s potravinami. Celý koloběh začíná už nákupem, pokračuje skladováním, zpracováním, konzumací a na závěr likvidací.
Jak nejefektivněji pracovat v kuchyni, tak abychom ušetřili přírodu i naši peněženku, nám poradí členky neziskové organizace Zachraň jídlo – Anna Strejcová a Zuzka Štěpničková.

Spolu s nimi si upečeme v pořadu Kluci v akci ze dne 25. 11. 2017 ze staršího pečiva úžasnou chlebovou buchtu s čokoládou, upečeme i mrkev, kterou doplníme chimichuri omáčkou z mrkvové natě. Z odřezků masa a zeleniny, kterou si kluci dovezou přímo z pole, připravíme pikantní směs stir fry.
A na co můžete během vysílání prostřednictvím DMS přispět? Spolu s Annou a Zuzkou jsme se rozhodli, že se finance od diváků využijí na paběrkování a logistiku jinak zdravé zeleniny, kterou obchodní řetězce odmítají jako „nedokonalou“, protože nesplňuje požadavky bezchybného tvaru a velikosti. Tu skvěle využijí na místech, kde vaří jídla pro potřebné bez domovů či v azylových domech.
Pořad Kluci v akci lze sledovat 25. 11. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete