Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kluci v akci 28.1. 2023

28. 01. 2023 | Televizní tipy
Slané i sladké lahůdky na masopustní stůl (2013). Režie M. Froyda

Masopust nebo chcete-li šibřinky, fašank či ostatky byl pro lidi v minulosti svátkem hodování, během kterého bylo třeba se do sytosti najíst, protože poté následoval dlouhý čtyřicetidenní půst, kdy z jídelníčku zmizelo maso.

V úterý před Popeleční středou tato doba vrcholila maškarní zábavou včetně obchůzky domů, zpěvu, popíjení, tance a pojídání masopustních dobrot.

Kluci v akci 28.1. 2023Dnes už se kolorit úterních veselí a následných půstů striktně nedodržuje, vše se přizpůsobilo době, a tak se s masopustními rituály můžeme setkat nejčastěji v období únorových víkendů, někdy i březnových.

Letos jsme s kamerou zavítali do Toulcova dvora v pražské Hostivaři a zaznamenali vše, co k masopustu patří – masky, muziku, veselou náladu i dobré jídlo.

A na jaké masopustní pohoštění nás pozvou Kluci v akci? Těšme se na vepřovou plec pečenou na česneku s kořenovou zeleninou a majoránkovými kroupami, karbanátek z vepřového masa s pikantní zeleninou na kyselo a jako sladkou tečku masopustní perník se sušeným ovocem.


Pořad Kluci v akci můžete sledovat 28.1. 2023 od 18:25 na ČT1!!

A opakování 31.1. a 1.2.!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !