Vítězové projektu Regionální potravina z Moravskoslezského kraje. Pořad Kluci v akci lze sledovat 28. 11. 2020 připravil M. Froyda (Premiéra).
Výrazná a specifická vůně po kvalitním mase, koření a uzení na bukovém dřevu, patří klobásce dědy Pilčíka. Je jedním z vítězných produktů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Receptura této klobásky patří řeznické rodině Pilčíků z Bratřejova u Vizovic. Ochutnáme ji studenou, ale i v pokrmu, na nějž dostaneme tip od Ondřeje Slaniny.
Výrazná a specifická vůně po kvalitním mase, koření a uzení na bukovém dřevu, patří klobásce dědy Pilčíka. Je jedním z vítězných produktů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Receptura této klobásky patří řeznické rodině Pilčíků z Bratřejova u Vizovic. Ochutnáme ji studenou, ale i v pokrmu, na nějž dostaneme tip od Ondřeje Slaniny.
Včelař Dalibor Vranik byl oceněn za svůj výpěstek – libavský pastový med. Jedná se o plnohodnotný včelí med, mechanicky zpracovaný do tuhé, avšak snadno roztíratelné konzistence, která dále
nekrystalizuje. Jeho lahodnou chuť a obsah cenných, zdraví prospěšných látek, určitě ocení každý z nás. I z libavského medu připravíme pochoutku.
![Kluci v akci Kluci v akci](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/kluci-v-akci-2018-1-11.jpg)
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 28. 11. 2020 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize