Martin Slezák je další kuchařskou osobností, která by měla předávat své zkušenosti dalším generacím. Má za sebou praxi ve špičkových restauracích v Česku i zahraničí, učil se od kuchařů ověnčených michelinskými hvězdami, pro Českou republiku získal řadu ocenění a medailí z mezinárodních prestižních soutěží.
Mezi nejvýznamnější místa, v nichž působil, patří restaurace Flambé, Zlatá Praha, Rybí trh, Bareiss 3* Michelin v Německu. Dnes je výkonným šéfkuchařem v malostranské Konírně, mělnickém hostinci Na Štěpáně a s manželkou Věrou, profesionální cukrářkou, vedou domácí cukrárnu. Martin Slezák z pořadu Kluci v akci ze dne 31. 10. 2015 byl jedním z prvních kuchařských učitelů Ondřeje Slaniny, který na léta strávená s ním v kuchyni rád vzpomíná a dodnes Martinovy rady využívá ve své praxi. Martin nám prozradí, jak zajímavě zpracovat králíka.
Připraví králičí tlačenku a králičí stehna na smetaně se šumavským chlebovým knedlíčkem. Další delikatesou budou po domácku připravené dršťky a la Stroganoff.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 31. 10. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Jiří Lábus v komedii Milion








