Máme ji celoročně na dosah, je tak nenápadná, že ji bereme jako samozřejmou součást při vaření. Snad právě proto se o ní tolik nehovoří, a přitom by se měla opěvovat. O čem je řeč? O kořenové zelenině, o v Česku legendární trojici mrkev–celer–petržel.
Zelenina, která tvoří intenzivní a základní chuť polévek, vývarů, omáček, a je součástí osvěžujících salátů. Je posilující a našemu organismu dodává vitaminy, minerální látky, stopové prvky i vlákninu, to vše v zásadité formě. Kořenová zelenina si zaslouží naši pozornost, proto se jí budeme věnovat podrobněji v pořadu Kluci v akci ze dne 6. 2. 2016 a připravíme z ní chutné pokrmy jak za syrova, tak vařené i pečené.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 6. 2. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Jiří Lábus v komedii Milion








