Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kojení není automat

27. 04. 2013 | Kojení
Byla jsem těhotná, krásné a pohodové těhotenství. Povídaly jsme si s tchyní, že kdybych potřebovala někam jít, že odstříkám mlíčko a půjdu. Člověk míní, pánbůh mění. Skutečnost byla úplně jiná.

Porod docela šel, porodila jsem krásného syna, nešla mi však porodit placenta. Tak jsem malého dostala k prsu pak. Nechtěl, tak ho odnesli. Šla jsem spát, bylo pozdě. Jakožto epileptička nesmím k malému vstávat v šestinedělí, tak mi doktorka napsala poloviční roaming. To znamená, že v noci mají miminko sestřičky. Ráno mi ho daly, ať ho zkusím nakojit, nechtěl. Zkoušely to sestřičky z každé směny. Byly moc milé, ale nic. Nechtěl se přisát, odmítal moje prso. Větší bolest v srdci jen nezažila. Řešilo se to tak, že jsem asi každé tři hodiny odsávala, krom noci, a poté krmila injekční stříkačkou. Bylo to pro mě moc stresující, nechápala jsem, proč mě nechce. Sedávala jsem s maminkami na odsávačce, měly málo mléka, já ho měla dost, ale byl zase jiný problém. Malý nechtěl mámy prso, brečela jsem z toho. Tak to bohužel šlo po celou dobu v porodnici.

kojení není automatPořídili jsme elektrickou odsávačku a také lahvičku pro kojené děti, funguje na principu kojení. Doma to fungovalo podobně, přes den každé tři hodiny odsávání, krmení, v noci manžel umělé mléko z lahvičky. Žila jsem v představách, že po šestinedělí budu kojit plně. Po týdnu lahvička začala téct, koupili jsme novou, stalo se to samé, musela se více utahovat, někdy se až protáčela. Byla jsem přesvědčená, že to nevzdám. Říkala jsem si, že vzdát to umí každý, když existuje snazší volba. Já chtěla kojit za každou cenu. Můžu říci, že kojení se pro mě stalo něčím cenným a posvátným. Malý se díky trpělivosti, kterou nemám, postupně naučil pít. Bylo to však tak, že on sám musel chtít. Neexistovalo by, že bych si sedla v parku a kojila. Musel mít na to klid a žádnou společnost. Ze stresu všeho kolem, mi ubývalo i mléko.

Odsála jsem do lahvičky mlíčko, podala jsem ji manželovi, vzala si ji moje tchyně, že ho nakrmí, nic jsem neřekla, ale hrozně mi to vadilo.

Šla jsem k doktorce na kontrolu po šestinedělí, řekla mi, že od tří měsíců věku dítěte musím přestat kojit jakožto epileptička, což mi mohla říci dříve. Nevím však, zda by se můj postoj k té vypjaté situaci změnil. Důrazně a názorně mi řekla, jak mám přestat kojit, zakončila to větou, že moje prášky jsou pro něj jed, a že kafe bych mu taky nedala. Málem jsem se tam rozbrečela. Po více jak měsíci úsilí a vyčerpávajících sil, tohle. Užila jsem si kojení tak pár chvil, byly nádherné.

ManiaChagi - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jsi úžasná máma, která chce pro své dítě to nejlepší, to si zaslouží obdiv!
Když kolem sebe vidím ta kvanta maminek, které kojit nechtějí a můžou, nebo přestanou kojit z naprosto malicherných důvodů, jako že je na začátku bolí bradavky..Smajlík Jasně, že na začátku bolí, nejsou na to zvyklé, ale zlepší se to a odsávačka je rasí ještě víc, než pusinka miminka..
Smekám!
Obrázek uživatelky
profil
moj maly ma 4 mesiace trpila som sa z kojenim mala som dva krat zapal prsa som rada ze mliecko sa rzbehlo a tchyna do mne stale huci aby som uz prestala kojitSmajlík ze ved uz bude vsetko jest uz je velky tak viem co si prezivala ked ti to dr tak hrozne povedala ,prveho som kojila 15 mesicu a ked som prestavala mi to bolo priserne luto tak si neviem predstavit ze by som mala tento moj druhy uzlicek odstavit v 4 mesiacoch
Obrázek uživatelky
profil
Někteří lékaři se minuli svému povoláni.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
lékařka to mohla také říct citlivěji
Obrázek uživatelky
profil
Mrzi me, ze mas takovou zkusenost..
Kazdopadne dulezite je, ze synek je zdravy a prospiva. a ze tobe tehotenske a sestinedelni hormony nerozhodily epilepsii. netrap se kojenim a uzivej si mrnouska, straaaasne rychle to utikaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles