8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Která z českých tenistek okouzlí letos New York?

19. 08. 2019 | Novinky
-Komerční sdělení-

Již 26.srpna začíná v New Yorku tenisové US Open 2019  a české hráčky budou patřit k favoritkám. Největšími želízky v ohni pochopitelně jsou Petra Kvitová a Karolína Plíšková, ale určitě nemůžeme zapomínat ani na další české naděje. Vždyť ve Wimbledonu zazářila vedle nestárnoucí semifinalistky Barbory Strýcové i mladá Karolína Muchová a minulý týden zase Marie Bouzková šokovala postupem do semifinále významného turnaje v kanadském Torontu.

Zmínit musíme samozřejmě i další mladou hráčku Markétu Vondroušovou, která v květnu senzačně dokráčela do finále antukového French Open, či skvělé deblistky Siniakovou a Krejčíkovou, které dominují tenisovému žebříčku ve čtyřhře.

Historie US Open a úspěchy Češek


Která z českých tenistek okouzlí letos New York?Českým hráčkám se v minulosti na US Open poměrně dařilo. Česká rodačka Martina Navrátilová opanovala turnaj ve dvouhře v letech 1983, 1984, 1986 a 1987. Jedinou porážku jí v tomto období přichystala další česká hráčka Hana Mandlíková, která Navrátilovou porazila ve finále v roce 1985.

Do finále ve dvouhře se 2x probojovala také Helena Suková, naposledy se jí to podařilo v roce 1992. Další českou hráčkou, která se dostala do finále tohoto turnaje, byla po dlouhé české absenci až v roce 2016 Karolína Plíšková. Na titul bohužel nedosáhla, ve finále podlehla po bitvě Němce Kerberové.

Petra Kvitová nejdále došla na US Open do čtvrtfinále. Povedlo se jí to v roce 2017, kdy ztroskotala na starší ze sester Williamsových – Venus.

V loňském roce se do čtvrtfinále propojovala již zmiňovaná Karolína Plíšková, když podlehla Sereně Williamsa osmifinále bylo konečnou pro Markétu Vondroušovou. Která z našich hráček dopadne letos na US Open nejlépe?

Areál US Open


Areál, kde se US Open odehrává, se nachází v parku Corona Flushing Meadows v newyorské čtvrti Queens a patří mezi nejmodernější na světě. Centrální dvorec pojme více než 22 a půl tisíce diváků a české hráčky si skvělou atmosféru většinou pochvalují, tak věřme v další český tenisový úspěch.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !