Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Které kuchyňské spotřebiče skutečně potřebujete a které jen zabírají místo

25. 12. 2020 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Milujete vaření a pečení? Pak již víte, že obchody, které prodávají nádobí, kuchyňské potřeby a malé spotřebiče, nabízejí spoustu pokušení. Odšťavňovače, palačinkárně, palačinkovače, přístroje na vaření vajíček -  a seznam pokračuje a pokračuje.

Díky specializovaným zařízením na vaření všeho od vajec a jogurtu, přes pizzu a slaninu, chytré verze všeho na slunci a řadu produktů, o kterých byste před pár lety nikdy ani neuvažovali, je ve většině případů více spotřebičů a zařízení než prostoru v dnešní kuchyni. Na vaší pracovní desce najdete spoustu věcí, které vám mohou zabírat místo. A každý z nich slibuje, že udělá konkrétní úkol bez námahy.

Ale zatímco každý kuchař potřebuje hrnce, pánve a všestranné kuchyňské náčiní - detailní přehled získáte zde: magazín cestakbydleni.cz, mnoho z těchto lesklých kuchyňských spotřebičů je ve skutečnosti ztrátou vašich peněz. Přesto díky skvělé reklamě a síle sociálních médií, si stále více lidí myslí, že je potřebují.

Náš seznam vám přiblíží některé spotřebiče a kuchyňské přístroje, jejichž koupi byste si měli dvakrát rozmyslet. Ačkoli tato drahá zařízení slibují, že udělají něco nového, většina z nich nakonec sbírá prach na vaší desce, než najdete způsob, jak je použít.
kuchyňské spotřebiče

Zdroj: Maxx Studio/shutterstock.com

Vařiče vajec


Vařiče vajec jsou obvykle poměrně levné a umožňují vám dělat vše od vaření 10 vajec po požadovanou konzistenci, pošírování čtyř vajec najednou a přípravu omelety se třemi vejci. Není divu, že tolik z nás se stalo přesvědčenými, že jeden opravdu potřebujeme.

Opravdu však potřebujete speciální spotřebič, který vám pomůže vařit vejce? Vejce můžete uvařit za pár minut jednoduše tak, že je umístíte do hrnce s vodou na sporáku. Je neuvěřitelně snadné vejce smažit a i když pošírování je pravděpodobně jedna z nejtvrdších technik vaření vajec, aby byla dokonalá - není tak těžká, aby vyžadovala speciální stroj, který to udělá za vás.


Výrobník dětské výživy


Víme, proč chcete výrobník dětské výživy. Pokud jde o to, jak nakrmit své nejmenší, maminkám se zdá být dokonalým řešením, jak to udělat správně. Přemýšlejte však dlouho a důkladně, než skutečně investujete do výrobce dětské výživy, protože to nestojí za peníze ani za prostor, který zabírá ve vaší kuchyni. Výrobník dětské výživy kombinuje kuchyňský robot, tyčový mixér a parní hrnec a přestože chápeme přitažlivost nákupu zařízení typu vše v jednom, pravděpodobně budete vědět udělat všechno s přístroji, které již máte.

A nezapomeňte, že děti obvykle jedí pyré jen několik měsíců, než se začnou zaměřovat na pokrmy s trochu více substance ... a co budete dělat s tímto nákladným zařízením, když k tomu dojde?

Pekárny


Pečení chleba není nejjednodušší na světě, ale jak často ho budete vyrábět sami? Pokud se snažíte ušetřit čas, rozhodně je cestou chléb koupený v obchodě.

Samozřejmě domácí chléb často obsahuje méně sodíku, ale i když se snažíte jíst zdravěji nebo mít pod kontrolou všechny přísady, které do něj patří, máte troubu, která dělá přesně to, co pekárna. A i když je bezlepkové nastavení u modelů vyšší třídy nejatraktivnějším prvkem těchto strojů, stále to nestojí za ty extra náklady.

Příprava chleba v troubě vám nejen ušetří peníze, ale také pomůže ušetřit spoustu místa v kuchyni. Jistě, v procesu výroby chleba je zahrnuto nějaké to hnětení, kynutí a zdokonalování technik, ale není to tak těžké, jak to vypadá. Kromě toho, zatímco některé špičkové stroje na výrobu chleba jsou automatické a tento zdlouhavý proces hnětení zkracují, modely nižší třídy pečou chléb teprve po vložení hněteného těsta do zařízení.

Pokud si myslíte, že potřebujete pekárnu, jsme tu, abychom vám řekli:  ne, nepotřebujete.
domácí spotřebiče

Zdroj: New Africa/shutterstock.com

Inteligentní ledničky


Jistě, ledničky s regály na víno a vylepšené nastavení regulace teploty mohou být přínosem, ale mluvíme o těch inteligentních ledničkách s dotykovými obrazovkami, kamerami, sociálním připojením a zábavními centry. Mnoho inteligentních ledniček nabízí možnost nahlédnout do chladničky a zjistit, jaké jídlo máte, aniž byste příliš často otevírali dveře, což si lidé často myslí, že jim ušetří hromadu peněz za účty za elektřinu. Ve skutečnosti však neušetříte více než pár korun ročně.

Inteligentní ledničky vám také pomohou zkontrolovat data vypršení platnosti a načtou se aplikace, které vám pomohou nahrávat fotografie a zůstat ve spojení s rodinou díky funkcím synchronizace kalendáře a zasílání zpráv, stejně jako možnosti rádia a televize, které, i když potřebujete, jsou již ve vašem telefonu, tabletu a počítači. Inteligentní chladničky také umožňují změnit teplotu ledničky z telefonu - protože teplota zjevně potřebuje hodně kolísat, pokud jde o lednici : )

Jogurtovače


Jogurt byl vynalezen dávno před inteligentními gadgety a luxusními kuchyňskými spotřebiči, takže už víte, že existuje způsob, jak ho získat bez  těchto strojů. V dnešní době obchody s potravinami nabízejí více možností, než dokážeme spočítat a ať už máte rádi hustý řecký jogurt, hladký islandský nebo švédskou verzi Filmjölk, konzistence a chuť tohoto zdravého produktu je v prodejnách pro každého.

Domácí jogurt může být samozřejmě mnohem zdravější než verze zakoupené v obchodě, takže chápeme, proč se lidé stále více zajímají o to, jak si ho vyrobit doma. Jogurtovače se prodávají jako rychlé a pohodlné možnosti. A jistě, s takovým zařízením můžete domácí jogurt vyrábět, aniž byste museli dělat mnohem víc, než stisknout několik tlačítek. Proces fermentace však může trvat kdekoli od šesti do 24 hodin se strojem nebo bez něj.

Pokud jde o pohodlí, existuje mnoho snadných způsobů, jak si vyrobit jogurt doma. Použijte troubu, pomalý hrnec, nádobu ponořenou v horké vodní lázni nebo dokonce jen vyhřívací podložku. Pokud máte elektrický hrnce Instant Pot, může mít i tlačítko „jogurt“. Ve skutečnosti není důvod plýtvat ve vaší kuchyni drahocenným prostorem pro tento velmi specifický spotřebič, zvláště když si i bez něj dokážete udělat jogurt.
domácí spotřebiče

Zdroj: gupina/shutterstock.com

5 základních kuchyňských nástrojů a spotřebičů, které skutečně potřebujete


    • kuchyňský robot - pokud potřebujete nasekat hodně ingrediencí  za krátkou dobu, vaším nejlepším přítelem je kuchyňský robot. Mnoho jednotek je dodáváno s různými doplňky čepelí, takže si můžete vybrat, která čepel bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám zpracování.
    • kávovar - kávovary jsou nepostradatelným malým spotřebičem. Na rozdíl od mnoha jiných malých spotřebičů kávovary nacházíme i mimo kuchyň. Tato zařízení můžete vidět v kancelářích i hotelových pokojích, protože téměř každý miluje horký šálek kávy na začátku dne.
    • mixér - možná se divíte, zda potřebujete mixér, když máte kuchyňský robot, ale tyto zařízení se používají pro velmi odlišné projekty. Mixéry jsou důležitým zařízením pro ty, kteří potřebují míchat omáčky, džusy nebo polévky. Nezaměňovat s kuchyňskými roboty - hlavní výhodou mixéru je jeho schopnost „míchat“ dvě nebo více ingrediencí dohromady. Jeho motor je obecně méně výkonný než u kuchyňského robotu a jeho nože jsou méně ostré, takže mixér se lépe používá s tekutinami a ledem.
    • pomalý hrnec
- Pomalé hrnce, známé také jako CrockPot, jsou obzvláště užitečné pro zaneprázdněné kuchaře, protože si můžete připravit jídlo před odjezdem z domu a máte hotovo, až se vrátíte domů. Pomalé hrnce umožňují, aby se jídlo vařilo během dne nebo noci a zajistili tak vaší rodině lahodné domácí jídlo.
    • fritéza - hranolky, řízky i kuřecí nugety jsou k dokonalosti upečeny fritézou. I když to není tak zdravé jako gril, domácí fritézy jsou velmi oblíbeným zařízením, protože přinášejí chuť restaurace
na váš jídelní stůl.


Zdroje informací:
    • www.foodandwine.com/lifestyle/kitchen/small-appliances




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tento článek mi pomohl. Mám pocit, že mi doma chybí mnoho spotřebičů-hodně vařím, peču, vytvářím různé potraviny, ale tento článek mi potvrdil, že si jejich nákup mohu rozmyslet. Mé zklamání přišlo o vánocích, když jsem místo smoothie a sekáčku dostala třetí mixér! Hodně využívám ruční šlehač, zmíněný sekáček, také vařič vajec - má časovač, tak mě upozorní na vypnutí a velký pomocník je poklička proti přetečení obsahu hrnce. Smajlík Jogurtovač, zmrzlinovač, popkornovač, přístroj na hot dog i fritéza opravdu jen zabírají místo v kuchyni.
Obrázek uživatelky
profil
tak u mě pekárna je dost využitá,při velké rodině,kdy dost často dělám kynuta těsta,knedlíky, marmeládu.... peču v sekanou,je to velký pomocník a po 11letech kdy dosloužila první,nám nyní druhou a spokojenost nejvyšší.Co nemám a nepotřebují je pomalý hrnec a fritézu (měla jsem ji ale po dosloužení prvního stroje jsem už další nekoupila).
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles