Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jamie Cat Callanová - Jak Francouzky hledají štěstí

31. 12. 2012 | Knižní tipy
Název knihy:
Jak Francouzky hledají štěstí
Autorka: Jamie Cat Callanová
Nakladatelství: Ikar
Vázaná vazba
Formát: 136 × 207 mm
Datum vydání: prosinec 2012
Počet stran: 216
Cena: 229 Kč

Francouzky vědí, jak se radovat ze života a slastně si vychutnat každý jeho okamžik. Když Jamie cestovala po Francii, zjistila, že Francouzky – ať lékařky, majitelky obchodů nebo ženy v domácnosti – se nezatěžují tím, zda jsou dost štíhlé, dost mladé a dost úspěšné.

Stárnou s grácií a stále se o sebe starají. Vědí, jak udržovat život v rovnováze. Autorka vám s moudrostí i humorem poradí, jak se stát menšími konzumenty a více si užívat, jak za pár drobných vypadat jako za milion euro, jak flirtovat po francouzsku a znovu objevit ženskou záhadnost.

Jamie Cat Callanová - Jak Francouzky hledají štěstíUkázka z knihy

Jak Francouzky hledají štěstí:


à vos amours!
(Na vaše lásky!)
francouzský přípitek

Jestliže štěstí pramení ze zážitků, které sdílíme s druhými, pak je večerní tabule bezesporu místem, kde můžete najít spoustu joie de vivre (radosti ze života). To se obzvlášť projeví v případě, že si jídlo vychutnáte jako Francouzi en famille neboli v rodinném kruhu. Hlavně nenamítejte, že ve Spojených státech amerických máme jiný životní styl, a uznejte, že když večeříte s rodinou a přáteli, stůl jednoduše přestává být místem, kde se jen jí. Je místem, kde si celé generace vyprávěly příhody z každodenního života, kde se odedávna kuly plány, vládl smích a děti dělaly různé vtípky. Je místem dodávajícím dospívající dívce odvahu oznámit, že je zásadně proti válce v Iráku a chce strávit léto v Evropě. Je místem, kde vybuchují emoce a létají slova.

Je místem, kde někdo vztekle hodí ubrousek na podlahu, vstane ze židle a odejde ven – jen aby se zakrátko vrátil s pocitem studu, že potřebuje ještě něco sladkého a nerad by přišel o svůj milovaný jablečný koláč, který maminka připravila jako dezert. Je místem, kde se rodí romance a kradou polibky. Je místem poskytujícím příležitost, aby dva lidé k sobě potajmu přitiskli svá kolena. Je místem, kde se váš milenec z let dávno minulých jednou večer kapku namaže a směle vás políbí na rty. Je místem, kde manželovi tajně šeptnete sladké tajemství, že jste těhotná. A ano, je místem, kde jíte a pijete a povídáte si a smějete se a pláčete a zase jíte.

Ach, a když mluvím o jídle, musím říct, že Francouzi užívají sloveso manger neboli jíst většinou jen ve spojitosti se zvířaty. Když přijde na lidi, použijí sloveso diner neboli obědvat či večeřet. Jak civilizované! Bohužel ve Spojených státech amerických tento posvátný rituál ve značné míře vymizel. Nedávný průzkum prokázal, že v současnosti se pouze 28 procent Američanů večer posadí ke stolu a společně pojí, zatímco za Velkou louží každý den společně večeří 92 procent francouzských rodin. Když si uvědomíte, že večeře znamená něco mnohem víc než jídlo, pochopíte, co riskujete a ztrácíte.

Tuto knihu Jamie Cat Callanová - Jak Francouzky hledají štěstí koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě zajímavě napsaná kniha
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles