8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kytarista Petr Henych vydal instrumentální debut

29. 07. 2007 | Kultura

Debutové instrumentální album českého rockového kytaristy Petra Henycha vyšlo v těchto dnech pod názvem „Na vlastních rukou“. Obsahuje 11 skladeb a vychází u vydavatelství JHPublish. Pilotní skladba nese název „Retrofenzíva“, neboť byla věnována pražskému hudebnímu klubu Retro Music Hall. Byla totiž již v demoverzi používána jako podkresová hudba k reklamním spotům klubu.


První známější kapelou Petra Henycha byli JOHN DOVANNI, ve které měl výrazný skladatelský podíl.


Kytarista Petr Henych

Dále působil v kapelách KREYSON, DELIRIUM VILÉMA ČOKA, DOKTOR P.P., v doprovodné skupině zpěváka PANCHA, PRECEDENS a různých hudebních projektech. V poslední době hrál Petr Henych ve skupině Viléma Čoka BYPASS, ve které po kratší odmlce působí doposud.


Mezi nejvýraznější interpretační a skladatelské aktivity Petra Henycha poslední doby patří působení na úspěšném hudebním projektu „Album“ Petra Koláře, kde měl hlavní skladatelský a aranžérský podíl a současně byl členem a spoluzakladatelem zpěvákovy doprovodné skupiny. Je mimo jiné autorem hudby písně „Vyznání“, která byla označena za druhou nejoblíbenější skladbu v soutěži Hit roku 2006.


Kytarista Petr Henych

Petr Henych vedle působení v kapele BYPASS Viléma Čoka současně několik měsíců pracoval na vlastním hudebním instrumentálním projektu, nazvaném „Na vlastních rukou“. Svým fanouškům předkládá nyní kytarové a skladatelské vyjádření – poprvé bez pěvecké linky zpěváka, přičemž neklade důraz pouze na kytarové exhibice. V tuto chvíli se jedná o vyjádření jeho skladatelských aktivit v audionahrávce, v budoucnu se však nevylučuje ani koncertní podoba skladeb.


Současně s vydáním alba „Na vlastních rukou“ byla spuštěna nová podoba internetových stránek Petra Henycha na stávajících webových stránkách, kde jsou mimo jiné i ukázky z alba.


ZUZI
Chytrá Žena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !