Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letošní trendy pěkně od podlahy

10. 04. 2021 | Moderní bydlení
Současná doba nás všechny nutí trávit více času doma, proto není divu, že domácnosti věnujeme i více pozornosti. Ložnice nebo obývací pokoj se ze dne na den staly místem odpočinku, ale i pracovním zázemím, a je nutné, aby se obě funkce prostoru vzájemně doplňovaly. K tomu mohou pomoci zdánlivé maličkosti, například v podobě stylového koberce. Jaké jsou tedy trendy roku 2021?

Již druhý „pandemický” rok s sebou přináší spoustu nového, ale to dobré si z minulých let nese jako inspiraci. Jestliže jste se shlédli ve stylu severského hygge či zelených barvách, které vévodily trendům loňského roku, nezoufejte, stačí dokoupit pár doplňků, provést menší změny interiéru, a opět udržíte prst na tepu doby.

Nic víc než pohodlí


Převážnou část dne trávíme v prostorách svých domovů – učíme se doma, pracujeme na home office, sportujeme. O to důležitější je, abychom o prostředí kolem sebe dbali a cítili se v něm příjemně. Více než co jiného, napomáhá interiér doladit stylový koberec, který jej může od podlahy změnit k nepoznání. Společným jmenovatelem letošních trendů je bezesporu pohodlí. Ať už to jsou deky, polštáře či přehozy všeho druhu, prim hraje pocit bezpečí a útulna. Minimalismus, který udával krok designu v posledních letech je tak na ústupu a do popředí se dostává osobitost a fantazie obyvatel. Nadčasové jsou pastelové odstíny, ale jestli dáváte přednost tlumenějším barvám, sáhněte po kobercích se skandinávským vzorem, které dokážou interiér povznést a ozvláštnit.

Cestování v duchu Staycation


Vzpomenete si, kdy naposledy jste naposledy ucítili písek mezi prsty, slyšeli šplouchání moře nebo vás hřálo horské slunce na tváří? Že ne? Nic vám nebrání si trochu té exotiky přivést domů. Velmi populární se stala tzv. staycation, což je možné parafrázovat jako „dovolená v bezpečí domova”. Vsaďte na své instinkty a proměňte interiér v oblíbenou dovolenkovou destinaci. Máte rádi dobrodružství jihovýchodní Asie? Pořiďte si bambusové košíky či ratanové podložky, na terasu pověste houpací síť a přidejte průsvitné závěsy. Nebo si naopak nejvíc radosti užijete na zasněžených vrcholcích Alp? Nebojte se investovat do kvalitního koberce s vysokým vlasem, jenž vám navodí pocit pohodlí vysokohorského hotelu.

Více než jedna barva roku


Hitem letošní sezóny je klasická šedá barva v kombinaci s jasně žlutou – jde tak o vyvážený symbol síly a optimismu, což jsou v nynější situaci dvě velmi důležité vlastnosti. Pokud ale nejste příznivcem ani jedné z nabízených barev, zkuste se poohlédnout po odstínu aqua. Jedná se o barvu připomínající moře a spojující v sobě tóny zelené s modrými, díky ní se opět ocitnete na prosluněné pláži a ucítíte štiplavou vůni soli. Barva aqua navazuje na hit loňského roku, zelenou, která se pro mnohé mohla zdát příliš odvážnou. Máte-li obavy, že byste to s barvou mohli přehnat, vsaďte na kusový koberec, ten udá krok celému interiéru a vy půjdete s dobou. Výraznější koberce se budou vyjímat ve střídmě zařízených místnostech vymalovaných bílou barvou a s jednoduchým nábytkem. V takovém případě se mohou stát dominantním a originálním prvkem.

Kvalita vítězí nad kvantitou


S tím, že jsme stále více zavření ve svých domovech souvisí i trend sázení na kvalitu. Do domácnosti investujeme v posledním roce podle odborníků více než kdy dříve a chceme, aby nás obklopovaly kvalitní materiály. Odměnou nám je vysoký komfort, výdrž až několik generací a nadčasovost. Lidé se stále častěji poohlížejí po přírodních a kvalitních materiálech. Neváhají si připlatit například za vlnu, která je velmi příjemná na dotek, má nejlepší izolační vlastnosti, a je odolná proti znečištění. Přírodní vlákna navíc dýchají, absorbují vlhkost, a vytvářejí v interiéru příjemné klima. Mimo udržitelnost hraje velkou roli i lokální značka, která se stala velkým lákadlem a zárukou dobře odvedené práce. Výzkumy ukazují, že lidé začali více pátrat po původu zboží, které si odnášejí domů, a stále častěji se snaží podpořit místní firmy.

Nezapomeňte na zeleň


S blížícím se jarem roste potřeba venkovního vyžití. To platí především pro balkony, lodžie či terasy, které se staly příjemným útočištěm během pandemie. Vylaďte proto venkovní posezení tak, abyste mohli pracovat a přitom si užívat slunečních paprsků. Trendy velí vsadit na kvalitní nábytek a nebát se popustit uzdu fantazii – proto zavzpomínejte na parné léto a nechte se inspirovat voláním divočiny. Navíc nic městskou džungli nevylepší tak, jako travní koberec, který dá vašim nohám odpočinout a navodí pocit přírody. Existují i kusové koberce, jež mohou zmoknout a odolají výkyvům počasí. Nezapomeňte nakonec přidat truhlíky s květinami a pořiďte si i pár větších keřů, pokud máte dostatečně velký balkon, můžete jej s jejich pomocí rozdělit na zóny – jedna bude pro práci, druhá pro relaxaci.  

Vsaďte na klasiku a nic tím nezkazíte 


Každý rok vévodí světu designu a módy jiné trendy, některé se od těch předchozích liší více, jiné méně. Avšak zcela mimo světla ramp stojí nestárnoucí klasiky, které se nehledě na momentální hity sezóny stále těší největší oblibě. Mezi koberci jsou jimi ty ve světlých zemitých barvách, tedy béžová, hnědá a šedá. Češi jsou obecně konzervativnější, a nehledě na aktuální trendy se nejvíc prodávají světlé béžové a šedé koberce. Tento rok se na předních příčkách oblíbenosti nadále drží jemné pastelové barvy, zejména růžová a modrá. Co se týče vzorů, většinou zákazníci volí moderní jednoduché geometrické či abstraktní vzory. Konstantně populární jsou orientální vzory koberců, kde převládá béžová a červená barva.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles