8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máme doma prvňáčka a jsem těhotná. Jak to zvládnout?

27. 08. 2021 | Těhotenství
Velký stres, nebo situace, která se dá při dodržení několika jednoduchých kroků zvládnout?

Září a s ním spojený nástup do školy se blíží. Pro maminky, které vedou své ratolesti do první třídy, jde o jedno z nejvíce stresujících období roku. Co dělat, když jste ještě k tomu těhotná? Podívejte se na některé tipy a rady pro maminky, které si tímto momentálně prochází.


Klíčem je komunikace


Je důležité si uvědomit, že pokud vedeme dítě do první třídy, tedy prostředí, které nezná, je potřeba mu ono prostředí začít představovat již před samotným nástupem. Pokud ho školou budete strašit, bude se nástupu bát, dobré však není ani líčit školní prostředí přes růžové brýle. Ideální je snažit se s dítětem hodně komunikovat o tom, co ho čeká, a zároveň se ptát i na jeho očekávání. Pro maminku je hlavní nebýt příliš úzkostlivá a nedat dítěti najevo, že je z nástupu také nervózní.

Buďte trpělivá


I když máte pocit, že je dítě na nástup do první třídy perfektně připravené, bude mu chvíli trvat zvyknout si na nové prostředí. V tomto případě je hlavní dbát na jeho potřeby a nesrovnávat ho s dítětem sousedky nebo kamarádky. Každé dítě situace vnímá jinak a zlehčování jeho reakcí, například projevů některých fyzických změn, jakými mohou být teploty nebo bolesti břicha související se zvýšenou psychickou zátěží, rozhodně nepomůže. Pokud se vaše dítě chová jinak než obvykle nebo si často stěžuje na fyzické bolesti, je dobré zkonzultovat s třídní učitelkou, jestli se ve škole neděje něco, co tyto reakce vyvolává.

Naučte dítě pravidelnosti


Již před nástupem do školy není od věci najet s dítětem na rutinu, která se mu ve škole bude hodit. I přesto, že máte povinnosti spojené s vaším aktuálním těhotenstvím, je potřeba věnovat dítěti zvýšenou pozornost a dohlédnout na to, jestli nastavený denní režim dodržuje. Zkuste zavést pravidelné vstávání a usínání, dbejte na dostatek spánku a posloupnost činností běžného dne, jako čištění zubů, oblékání a snídaně.

Hlavně zůstat v klidu


Tato situace může být stresová pro vás i vaše dítě. Veškerý čas věnujete budoucímu prvňáčkovi a snadno se pak stane, že zapomenete na svoje zdraví a potřeby. Stres výrazně ovlivňuje váš celkový fyzický i psychický stav, naštěstí se proti němu dá bojovat různými způsoby; cvičením, procházkami, ale také správnou životosprávou. Pokud máte pocit, že v celém tom blázinci nezvládáte ještě hlídat svou pestrou a vyváženou stravu, mohou vám pomoci doplňky stravy.


Zdroj: GS Mamavit


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to já jsem to měla ještě lepší, porodila jsem dvojčata a syn šel za půl roku do první třídy. To byl teprve blázinec. Prostě byl vhozen do vody a musel plavat, ale je fakt, že jsme měli naprosto úžasnou Paní učitelku a jemu to šlo v podstatě samo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles