Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Angína u dětí - když vaše dítě volá o pomoc

24. 04. 2012 | Dětské nemoci

„Bolí mě v krku,“ zasténá vaše dítě a jen s obtížemi polkne. Jedním pohledem zhodnotíte zvětšené, zarudlé a popřípadě zhnisané mandle a víte, že už je to zase tady. Angína. Angína u dětí - pro lékaře jste jen další snadný případ – jedny antibiotika a za týden na kontrolu. Většinou to zabere. Jenže po čase se angína opět vrátí a věčný kolotoč infekcí a antibiotik postupně devastuje křehký organismus. Co nejdříve je proto třeba vyslechnout varování medicíny alternativní: „Angínou vaše dítě volá o pomoc!“


Pokud už angína u dětí propukne, většinou jsou antibiotika zcela na místě. Pokud je totiž tahle nemoc špatně léčena, může způsobit řadu komplikací, jako jsou revmatické záněty kloubů či onemocnění srdce. Když se však stále vrací, je dobré začít se ptát, proč, a jak tomu můžete předejít. A tady už vám klasická medicína většinou odpověď nenabídne.


Angína

Angína u dětí - Když se brána uzavře

Podle známého německého terapeuta Rüdigera Dahlkeho jsou krční mandle jakýmsi obraným valem střežícím úzký vchod do těla před možným nebezpečím. To ovšem funguje jak na rovině tělesné, jako ochrana před viry, bakteriemi apod., tak i duševní a symbolické. Pokud je něčeho na nás moc, nemůžeme něco „spolknout“, strach prostě uzavře bránu do těla před vnějšími vlivy a to se projeví jako zánět mandlí. Platí to ale i obráceně – pokud například dlouhodobě nemůžeme nebo se bojíme ventilovat své pocity, vede to na tělesné rovině opět k uzavření zmíněného průchodu (celá oblast krku totiž úzce souvisí s komunikací). Cesta k řešení je tedy podle něj jednoznačná: naučit se využívat určitou míru agresivity k obraně své osoby, říkat NE nadměrným tlakům okolí, ale také ventilovat své pocity, potřeby a přání.

Podobný názor jako R. Dahlie mají i léčitelé Eva a Josef Michalčíkovi. Speciálně o angínách u dětí pak říkají, že jsou velice často projevem nadměrných požadavků a představ rodičů: „Většinou jim uniká, že jejich dítě má také svobodnou vůli a své úkoly. K jejich plnění pak potřebuje nejen čas, ale také svůj prostor, svobodu rozhodování, a často i pomoc, cit, porozumění a podporu. Rodiče mohou dětem velmi škodit jak nevinnými předváděčkami typu: Ukaž babičce, jak hezky počítáš, jak si se naučil básničku…, tak i třeba nadmírou příkazů typu nesmíš, musíš, ihned, neodmlouvej, atd. Dítě není hračka, ale osobnost. Angínou se potom brání, dává najevo, že je znásilňováno, chce získat trochu respektu i sebe sama. Matka přitom nejčastěji tlačí na levou srdeční komoru, otec na pravou (i když v dnešní době je to častě obráceně) a podle toho je také k oslabení v důsledku angíny náchylnější buď pravá, nebo levá polovina srdce.“


Angína

Angína u dětí - Bakterie hrají na schovávanou

Odbornice na detoxikační medicínu ing. Hana Šimůnková upozorňuje, že při prevenci a léčbě angín je potřeba věnovat pozornost nejen psychice, ale také imunitnímu systému a čištění organismu, a to i v době, kdy problém s častými angínami již dávno odezněl. „Často se setkávám s lidmi, kteří mají problém s klouby, kostmi či se srdcem“, říká. „Při rozhovoru s nimi pak zjišťuji, že v dětství často trpěli angínami. Bakterie, které tuto nemoc způsobují, se totiž často ukládají právě do kloubů či srdečního svalu, a potíže se pak mohou projevit třeba až po dvaceti letech. U dětí trpících angínami je proto třeba začít pracovat na jejich imunitě a vyčištění lymfatického systému, jehož součástí jsou i mandle.

Na přístroji EAV obvykle zjistím, jaké druhy bakterií tělo ohrožují a kde všude jsou jejich ložiska, poté přistupuji k léčbě pomocí preparátů informativní medicíny a zároveň pracuji i na psychice pacienta.

V případech, kdy dítě využívalo několikery antibiotika a bolesti v krku stále neustupují, bývá často na vině alergie. Právě na hlenech produkovaných při alergických reakcích se totiž bakterie velice často usazují. Je ovšem nutné pátrat i po tom, jestli bolesti v krku nejsou způsobeny virovým onemocněním, ať už chřipkou, nebo dokonce mononukleózou.


Angína u dětí - Tajemství fungující imunity

Na podporu imunity, která je v dnešní době oslabována celou řadou negativních vlivů prostředí apod., se při léčbě angín zaměřují i manželé Štěpánkovi s První harmonizační poradny Medynamis. Právě imunitní systém totiž považují za základní pilíř celkového zdravotního stavu. K jeho opětovnému „nastartování“ přitom používají imunostimulační přípravky z hlívy ústřičné. Tato houba totiž obsahuje nejen alfa a beta glukany, které mají blahodárný vliv na imunitní systém, ale i další pro tělo důležité látky v harmonických vzájemných poměrech: proteiny, steroly, aminokyseliny, mastné kyseliny, vitamíny řady B, vitamíny D, C, K a řadu nezbytných minerálů a stopových prvků.


Angína

Angína u dětí - Bylinky na čaj i na kloktání

Zapomenout nesmíme ani na oblíbené léčivky. Fytoterapeutka Jaroslava Durdilová doporučuje při angínách zejména posilující a potopudný čaj z lipového květu a dále následující směsi s protizánětlivými a dezinfekčními účinky:

a) květ heřmánku, lipový květ, list meduňky
b) tymián, měsíček, heřmánek, šalvěj
c) heřmánek, šalvěj
d) řepík, listy ostružiníku
e) heřmánek, fenykl, borůvky, podběl


Angína u dětí - Všechny byliny v jednotlivých směsích jsou zastoupeny ve stejných poměrech. Uvedené čaje připravujeme následovně:
2 lžičky směsi přelijeme ¼ l vroucí vody, a 10-15 minut louhovat. Pijeme vlažný, po doušcích, můžeme přisladit medem. Důležité při angíně je podle této odbornice také kloktání. Mezi nejznámější kloktadla patří šalvěj a řepík, ale lze použít i mateřídoušku, heřmánek, jitrocel nebo zelený čaj. 100 g byliny přitom vždy zalijeme litrem studené vody, přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme cca 10 minut a scedíme. Kloktáme několikrát za den.


Zdroj: www.minervazdravi.com

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jitrocel- na mé děti taky zabírá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles