Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poslední klapka druhé řady seriálu Místo v životě

20. 08. 2007 | Televizní tipy

Scénami natočenými v bezprostřední blízkosti domu Kadlece seniora (Luděk Munzar), ve kterých se otec Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) pouští do náročné renovace automobilu - veterána, skončilo v uplynulých dnech natáčení druhé série seriálu Místo v životě režiséra Jiřího Chlumského. Diváci se v dalším pokračování seriálu Místo v životě mohou těšit na své oblíbené hrdiny v podání charismatického Ondřeje Vetchého, stále oblíbenější Anny Šiškové, Jana Hrušínského, Tomáše Hanáka a celé řady dalších.


Tvůrci seriálu Místo v životě, kteří již nyní slibují podívanou plnou dramatických zvratů v ději i vztazích hlavních protagonistů, jsou přesvědčeni, že další pokračování doposud velmi oblíbeného seriálu (první řadu, vysílanou na jaře tohoto roku, sledovalo v průměru 2,26 milionů diváků starších 15 let) si opět cestu k divákům najde.


Místo v životě Místo v životě















„Místo v životě je rodinný seriál s atraktivním hereckým obsazením, rozehráváme velké množství příběhů. Všechno je ale pojímáno realisticky. Krkolomné zvraty v dění seriálu Místo v životě diváci nenajdou. Nic zkrátka není přitažené za vlasy. Zakládáme si na tom, že takhle nějak by se daná situace mohla odehrát i v reálném životě,“ vypočítává triumfy seriálu Místo v životě režisér Chlumský. „Je tam nepřeberné množství rolí a charakterů, myslím, že diváci se tak mohou s leckým z hrdinů lehce identifikovat. Těch důvodů, proč seriál diváky v minulosti oslovil, bude ale více,“ dodává jedním dechem Chlumský, jenž se zásadně zpátky neohlíží. „V seriálu Místo v životě to ani moc nejde. Záleží jen na tom, aby byly jednotlivé scény napsané, zahrané a zrežírované tak, aby to bylo uvěřitelné. Ohlížet se zpátky a spekulovat coby, kdyby, nemá smysl. Můžete vymyslet geniální příběh, který vám vydrží na dva díly a tím to končí…Práce na seriálu Místo v životě je o tom, že musíte táhnout jednotlivé linky postav dál a dostávat je do konfliktů, ať už kladných nebo záporných. Ale musí tam být vývoj. Proto si také myslím, že seriály nemůžou být myšlenkově stejně hodnotné jako třeba celovečerní film,“ je přesvědčen Chlumský.


Místo v životě

Atraktivita seriálu Místo v životě je umocněna kromě kvalitního hereckého obsazení a režisérského vedení také tím, že jeho natáčení probíhalo v reálných prostředích v Praze, ve Slaném a v malebných Hobšovicích. Právě tam se také na pondělní poslední klapce seriálu Místo v životě sešli Luděk Munzar v roli Kadlece seniora, Ondřej Vetchý coby jeho seriálový syn Jan Kadlec a Jana Hlaváčová alias paní Balabánová. A jak se herecké a manželské dvojici Munzar/Hlaváčová společně natáčí? „Na place fungujeme jako kolegové a partneři, to nemá se soukromím co dělat. Práci důsledně oddělujeme,“ prozrazuje Jana Hlaváčová. Fakt, že se jí s manželem pracuje dobře, a tudíž spolupráci vyhledává, nicméně netají. Herečka si ale pochvalovala, že i ostatní herci - kupříkladu mladičký slovenský herec Braňo Holíček coby Mirek Janata a Tereza Voříšková alias seriálová Aneta, kteří v pondělí taktéž dotáčeli poslední scény seriálu Místo v životě – byli velmi příjemní.


Místo v životě

Její slova potvrdil i Luděk Munzar, který s jistou nadsázkou skromně prohlásil, že do seriálu Místo v životě byl obsazen proto, že se odjakživa zajímal o auta, zejména pak o veterány, a svého času dokonce závodil... „Na seriály ani na české inscenace se téměř nedívám, a na to, kde jsem hrál já sám, už vůbec ne. To jsem se neprovozoval ani dřív, když jsem hrál ve filmech. Ale rád se podívám třeba na hollywoodský film Smím prosit? s Jennifer Lopez a Richardem Gerem. Snímek jsem viděl už asi patnáctkrát a okolí si ze mě už kvůli tomu dělá srandu. Je to lidský, krásně zahraný příběh s nádhernou muzikou. Koupil jsem si ho i na DVD,“ svěřil se s úsměvem Munzar, který se, byť je v důchodovém věku, novodobým technickým vymoženostem - jako je DVD přehrávač, počítač nebo mobil - rozhodně nevyhýbá.


Zdroj foto: Archiv TV Nova

Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !