Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jídelníček našeho syna

4. 07. 2009 | Výživa
Musím se s vámi podělit o starosti týkající se jídelníčku našeho dvaceti měsíčního syna. Náš malý Radímek se narodil jako zdravé miminko, i když malé, vážil 2,5 kg, ale byl zdravý, takže z něj všichni měli radost. Pro mé rodiče to bylo první vnouče, takže se stal oblíbencem hned od narození.

Já jsem ho kojila, velmi rychle přibýval na váze, tak brzo dohnal své vrstevníky, a to, že byl malý při narození už nikdo neřešil. Začala jsem s příkrmy, Radimek baštil vše, co jsme mu připravily, paní doktorka byla ráda, jak nám přibývá a vše bylo v pořádku.

Ale pak nastal zlom. Radimkovi bylo 14 měsíců a najednou se nám zasekl v jídle. Odmítal všechno, prostě jsme do něj nic nedostali, když viděl lžičku s jídlem, tak bylo zle. Jediné co jedl, bylo kakao. A tento stav trval 5 měsíců. Je to neuvěřitelné, že takto staré dítě může být živo jen z pití kakaa, ale je to tak.

Jídelníček našeho synaPak ale situace začala být divná i paní doktorce a byli jsme odesláni na psychiatrii. Tam jsme dostali rady, jak s Radimkem jíst, stolovat, žádné sladkosti, kakao omezit, aby dostal hlad a jedl jiné jídla, ale ona no není legrace, jak jsme se dozvěděli, Radimek získal blok na jídlo, nechce ho přijímat a my to teď opravdu nemáme lehké.

Běháme za ním stále se lžičkou s jídlem, nutíme to jíst při hraní, to se nechá přemluvit, protože je zabraný do hry a nevnímá to jídlo, dáváme mu jíst venku, na kole, v autě, kdy má odvedenou pozornost a něco pozře, ale to je právě dle paní psychiatričky špatně. On musí jíst vědomě, u stolu, chápat, že právě teď je jídlo, ale co mám dělat, když on to tak odmítá?

Já jsem ráda, že sní trochu jídla při hrátkách, a nevím co bude dál. Vím, že bych ho měla nechat vyhladovět, aby pochopil, že jídlo je nutnost, ale moje mateřské instinkty mě nutí dělat něco jiného. Proto mu podstrkávám jídlo při všemožných příležitostech, ač vím, že to je špatné, ale trápí mě celá situace, a nevím co dál. Jak řekla paní doktorka, on si nás už tak dobře ochočil, že ví, že mu dáme,co potřebuje, proto zlobí a jídlo si vyžádá, jak sám potřebuje, ale prostě já nemůžu jinak. Já udělám, co mu na očích uvidím, a jen zhoršuju situaci. Doufám, že brzo se vše zlepší, ale asi to ještě bude dlouhá cesta.

Bedu - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Určitě nenutit!Jako malá jsem na otázku chceš...., aniž bych věděla co mi bude nabídnuto, automaticky vyhrkla ....né. Hlad jsem měla a mnohdy jsem potom zaváhala ale odpor k jídlu a strach že mne budou nutit byl silnější. Proklečela jsem hodiny s talířem v ruce a zvracela když se mi něco dostalo do krku. Přísahala jsem že nikdy nebudu své děti nutit do jídla a taky jsem to nevydržela a nutila. Včas jsem si vspoměla na své dětství a navštívila dětského lékaře. U první dcery to byla infekce v krku když jí lezly stoličky. Na první pohled to nebylo vidět. no za měsíc to přešlo a bylo dobře. Prostřední dcera mi ale dala zabrat. Vážila 18 Kg v 1. třídě a když jsem je volala k obědu tak na mne koukala zkroušeně a vyslovila historickou větu: "už zas? dyť jsme jedli včera". No a po létech třetí dcera. Její chuť k jídlu byla obdivuhodná. Přiběhla z venku, rozhlédla se, spatřila talíř s nedojedenými studenými brambory, zhltla je a zas pádila ven. Dnes má přes 100 kg. Co je lepší?
Obrázek uživatelky
profil
treba byt v tom neustupný
Obrázek uživatelky
profil
tak vám přeji pevné nervy a nechte ho vyhladovět za den hlady neumře,určitě to zvládneteSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
malá jsem taky skoro nic nejedla.Ne že bych byla mlsná,ale zkrátka jsem nepotřebovala jíst,neměla jsem hlad.Byla jsem hubená,ale čilá.Teď by mi to taky nikdo nevěřil,že jsem byla "podvýživa"Nemá cenu děti nutit do jídla.
Obrázek uživatelky
profil
Mi měli tento úproblém jenom ve školce a tím že tam malou nutili a nutili , abys pak jednou nepřišla na to že se malej blokl tím že ho neustále nutíš sama. Od narození žiješ jenom tím aby papal protže když se narodil byl podle tebe malej.Já být tebou co nejrychleji přestanu za ním běhat s jídlem jinak to bude problém na pul života.Malá když přijde před obědem že chce něco ňaminkovat tak dostane třeba bramboru sirovou když je loupu abych měla pocit že před jídlem se nepleská kravinama a taky jsme měli problém pár dnu bez jídla,pomohlo jí nedat , seděla s náma a když nechtěla tak se to vyhodilo ona nato koukala jak to vyhazuju a pochopila že opravdu už není a je vyhozeno pak začala jíst a dělám to dodnes jak mile nemá chut k jídlu od oběda nedostane nic ani svačinu až jenom večeři a pak se to srovná samo hladem. Dnes mají děti u rodičů nadstandart tohle naše babičky neznají že by něco naše maminky nedlabali
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles