Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šaty na ples

3. 03. 2012 | Pro ženy
Sezona plesů je zde. Dočkali jsme se. Ale řada žen stojí před problémem. Jaké šaty si vybrat? Koupit si je nové, ve výprodeji, nebo třeba vypůjčit? Nebo si nechat šaty ušít na míru? Ale i muži často řeší podobný problém, když zjistí, že se jim oblek poněkud „scvrkl“ přes bříško.

Půjčení dámských plesových šatů:

Tato varianta je cenově přijatelná. Nevýhodou je, že oblékáme šaty několikrát nošené cizími lidmi a mnohdy je potřeba si je rezervovat delší dobu dopředu. Nezůstanou vám.

Zakoupení šatů:

Cenově nákladnější záležitost. Cena dámských plesových šatů se pohybuje od 4500 do 1300 Kč. Také se může stát, že se na plese setkáte se stejně Šaty na plesoblečenou jinou ženou. Výhodou ale je, že vám zůstanou a můžete je použít opakovaně.

Šaty šité na míru:

Nevýhodou je rozhodně nejvyšší cena. Na druhou stranu budete mít dokonale padnoucí model, šitý s přihlédnutím k vašim případným nedostatkům, vyzdvihující vaše přednosti. A máte jistotu, že právě ty vaše šaty jsou originálem, který druhý nebude mít.

Šaty bychom měli vybírat také s přihlédnutím k naší postavě. I sebedokonalejší model zanikne, pokud střih šatů postavě neodpovídá. Šaty by měly postavě lahodit, vyzdvihovat přednosti tanečnice a pokud možno maskovat její nedostatky. Zároveň byste se měly v šatech cítit pohodlně.
Při jejich nákupu je důležité, abyste se v šatech prošly. Ani na plese v nich nebudete jen stát.
Při výběru plesových šatů je také vhodné přizvat blízkou osobu, která vám s výběrem pomůže.

Střihy dámských dlouhých šatů:

Střih do tvaru písmene A:
Šaty se rozšiřují rovnoměrně od shora dolů, připomínají tvar písmene A. Zakryjí větší boky nebo pozadí, vhodné jsou také pro menší postavy.

Princess:
Jedná se o šaty korzetového typu s širokou sukní. Jsou vhodné pro ženy s širokými boky a stehny, které krásně zakryjí. Zároveň hezky vytvarují pas. Vhodné nejsou pro ženy rovných tvarů, příliš širokého pasu, na který naopak upozorní.

Empire/antické šaty:

Sukně těchto šatů začíná už pod prsy. Zakryjí široký pas a boky. Naopak zvýrazní dekolt. Jsou vhodné pro ženy s malými prsy a velkými boky.

Maermaid:
Obepínají pas i boky. Sukně se rozšiřuje až od kolen. Zvýrazňují ženské křivky. Jsou vhodné pro ženy dokonalých tvarů.

Pouzdrové šaty:
Tyto šaty jsou vhodné pro hubené a menší postavy, protože obepínají postavu odshora až dolů.

Šaty na ples bychom měli vybírat také úměrně našemu věku. Ženy obecně nejsou moc odvážné, a proto jsou zvláště oblíbené tmavé barvy. Mladší ženy volí výraznější barvy a mohou si dovolit také kratší střihy šatů.

Na ples by žena měla mít večerní róbu, tedy dlouhé šaty. Koktejlky se hodí pouze na slavnostnější události, jako je třeba společenská večeře nebo návštěva divadla. To samé platí také pro pány. Na ples by měli přijít v obleku i s vestou a kravatou. Dnes někteří přijdou na ples i bez obleku, pouze v košili. Toto není vhodná volba, i oni by měli být společensky oblečení.

A proto: Přejeme příjemné zážitky v dobře padnoucích šatech, ve kterých zazáříte a z plesu si odnesete příjemné vzpomínky!


Zdroj foto: Zefyr.biz

pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Super článek, nejhorší je, že šatů je takové množství..no já si nejsem schopná ani vybrat :D každopádně mám nejrači teda salóny, objednávání šatů přes net moc neholduju.
Obrázek uživatelky
profil
Tento rok budu kupovat plesové šaty, článek mi pomohl, děkuji Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkvýborně napsánoSmajlík
Marně se snažím zařadit k těm šatům, které by mi slušely. Asi se tam se svou postavou nikam nevejdu, tak to nemůžu na ples.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles