Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu

24. 02. 2019 | Trendy
Plesová sezona je v plném proudu. Co si vzít na sebe a čemu se naopak vyhnout, abyste nezpůsobili faux-pas a nestali se terčem posměchu? Vždy mějte na paměti, že akce jako ples, návštěva divadla či vernisáže jsou jistou formou oslavy.

Pozvánka jako tahák

Odrazovým můstkem a vodítkem pro volbu adekvátního oblečení bývá samotná pozvánka. Na ní je většinou uveden předepsaný dress code, tedy vyžadovaný styl oblečení. Slavnostní a formální akce se bez pozvánek neobejdou a tak to budete mít snazší. Asi nejčastěji se setkáte s dress code v koktejlovém stylu. Na fádní oblečení, které nosíte do práce, zapomeňte. S tímto oblečením si na večírku nevystačíte. Pro ženy jsou příhodné koktejlové šaty. Ty vybírejte takového střihu a barvě, které lichotí vaší postavě. Pro formální a firemní akce nejsou vhodné “mini“ ani příliš hluboké dekolty. Šaty pro tyto příležitosti by měly zakrývat stehna a končit maximálně tři prsty nad kolenem. U mužů se očekává oblek v tmavších odstínech. Ideální je tmavě šedá, nebo tmavě modrá barva. Doplnit by ho měl motýlek, či kravata velmi jemných vzorů a hedvábné textury. Mnohdy vystačíte jen s kapesníčkem v klopě.
 

Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchuBlack Tie = smoking a dlouhá večerní róba

Pokud je na pozvánce uveden Black Tie, tak muž musí bezpodmínečně přijít ve smokingu. Za první republiky se ve smokingu chodilo běžně na večeře. V současnosti se nosí na nejvýznamnější večerní události. Smoking poznáte podle tradičních šálových límců na saku, které jsou potažené lesklým hedvábím, nebo u levnějších provedení polyesterem. Oblek doplňuje sněhobílá košile s přeloženými manžetami a stojáčkem pro motýlka. Motýlek a lampasový pás, který nahrazuje obyčejný opasek, musí být ve stejné barvě. Tradiční černý, lze nahradit elegantním tmavomodrým, nebo extravagantní variantou v rudé barvě.

Ke smokingu jsou pak přípustné pouze vyleštěné lakýrky. Pro ženu jsou adekvátním oblečením dlouhé večerní šaty, uzavřené lodičky a malá kabelka.   

Jednoduché šaty a extravagantní doplňky a naopak

Každá žena touží být obdivována, je však důležité, aby se nestala středem pozornosti ze zcela opačného důvodu. Vždy se držte jednoduchého pravidla. Pokud máte výstřední barvu či vzor šatů, měly by být jednoduchého střihu. K nim si pak můžete dovolit maximálně jeden extravagantní šperk. Pokud si nejste jistá ohledně kombinace barev, radou je - kombinovat maximálně tři barvy. V opačném případě se můžete setkávat s dotazy na vaši barvoslepost.

Etiketa udává, že je nepřípustné přijít na formální večerní akci bez punčoch. Na druhou stranu není vhodné do bot s otevřenou špičkou mít punčochy. Z toho vyplývá, na formální večerní akce volte punčochy a obuv s plnou špičkou. Kabelka na formální události by měla být malá a ladit s ostatními doplňky. V rámci příprav nezapomeňte na manikúru a pedikúru. Večerní líčení a účes mohou výsledný dojem podtrhnout. S dokonalým doladěním skvěle pomůže profesionální vizážistka.  

Muži, kterým čouhá sláma z bot

Většina mužů, ačkoliv se situace hodně zlepšila, se stále dopouští prohřešků v oblékání. Mezi ty nejčastější patří nepadnoucí oblek. Výsledkem je to, že se v něm muž cítí nepohodlně, ale zároveň nepatřičně. To je i důvodem, proč je tak obtížné přimět muže k nošení obleku. Přitom stačí tak málo. Vycpávky, tzv. ramenice, u oblekového saka nesmějí být krátké, nebo naopak přesahovat hranu ramene, aby sako dobře sedlo. Po zapnutí horního knoflíku u saka, byste měli tak akorát prostrčit palec, jinak je nutné vyhledat krejčího.

Rukáv saka má správně končit v místě, kde se ohýbá zápěstí a manžeta košile má přesahovat rukáv saka maximálně o 1-1,5 cm. Pas kalhot by měl být situován zhruba 2,5 cm pod pasovou linií. Obleky se prodávají s dlouhými nohavicemi, aby šly přizpůsobit výšce postavy. S obuví musí tvořit jeden záhyb. K obleku nezapomeňte vyleštěné kožené boty typu oxford nebo derby, přičemž jejichž barva by měla ladit s opaskem kalhot.

V rámci snahy o dokonalost volí muži, nebo jejich partnerky, stejnou látku pro kapesníček a kravatu, což není dobře. Kapesníček by měl pouze ladit z některou z méně výrazných barev na kravatě. Pokud ladíte kapesníček s košilí, vyberte ho v sytějším, nebo naopak tlumenější tónu než je barva košile. Lesklé dvouřadé sako a vzory sluší málokomu, sáhněte raději po jednobarevné a jednořadé klasice, ta nikdy nezklame. Rada na závěr: u saka se zapíná jen horní knoflík a dokonalý outfit lze zabít nevhodným svrchníkem, a proto k obleku noste kabát.
Pokud se necháte inspirovat návodem, proplujete společenskou sezonou bez zbytečných faux-pas.     



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu:

Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
Sezona plesů v plném proudu! Jak nebýt terčem posměchu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už se na plesovou sezónu moc těším- koupila jsem si nové plesové šaty https://www.amodio.cz/kategorie-produktu/damske-saty/saty-na-ples/ a moc se těším, že už konečně vyrazím Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles