Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Monitory dechu

9. 12. 2012 | Vývoj

Ráda bych vám napsala pár informací o dnes podle mě důležité a velmi vhodné věcičce pro miminko a to o monitorech dechu. Myslím, že pokud má maminka možnost, určitě by si ho měla pořídit.

Někdy se také nazývá snímač pohybu. Říká se, že je vhodný zejména pro riziková miminka, ale pořizuje si ho i stále více maminek úplně zdravých dětí. Nikdy nevíte, kdy se vám miminko zapomene ze spánku nadechnout nebo ztratí dech a nebo se třeba udusí zvratky. Monitor dechu sleduje pohyby a dýchání vašeho miminka. Pokud monitor zaznamená chybu v chování dítěte, začne houkat a vydávat varovné signály, které vás určitě dokonale probudí. Vše funguje na principu podložky, která je vložena pod matrací a na postýlce je poté připevněn snímač či jednotka, která začne svítit, blikat a houkat, když není něco v pořádku. Většinou jsou napájeny bateriemi a nebo jsou i do elektřiny. Díky monitorům dechu máte ale hlavně možnost zachránit život vašemu dítěti. Máte možnost včas začít oživovat, poskytnout miminku první pomoc a volat lékaře.

monitory dechuZe zkušeností známých vím, že syndromem náhlého úmrtí kojence jsou ohroženy zejména předčasně narozené děti a také děti kuřaček. Ale nikdy nevíte, kdy může být ohroženo úplně zdravé dítě. I to je dnes možné. A nejhorší na tom je, že nikdy nezjistíte příčinu úmrtí a navždy si to můžete vyčítat.

Monitory dechu jsou cenově sice nákladné, ale existuje i možnost zapůjčení v porodnici za příznivější ceny.

Monitory dechu dnes snad používají ve všech porodnicích a spousta maminek i doma a už se tolikrát stalo, že dítěti zachránili pomocí tohoto přístroje život. S koupí a investicí bych nikdy neváhala. Je to jistota. A za cenu života dítěte určitě stojí. Vím, že mnoho žen si poví, že kdysi to neexistovalo a že je to pro zdravé dítě zbytečné, ale já si i přesto myslím a troufám si říct, že to rozhodně zbytečné není a že do výbavy miminka je to jedna z nejdůležitějších věcí.

K některým monitorům dechu je dodávána i dětská chůvička. Ta slouží k tomu, když je od vás dítě daleko, abyste zachytili jeho pláč a nářek.  Tato věcička už tak důležitá není, ale taky si myslím, že pro některé maminky je užitečná.

Monitory mohou být různé druhy – klasické deskové, deskové monitory s chůvičkou a  přenosné monitory dechu, které se připevňují na plenku miminku.

Klasické deskové, ty najdete především v nemocnicích, druhá kategorie je vhodná pro mamky, které potřebují monitor i chůvičku současně a třetí kategorie je nejnovějším způsobem monitorů dechu.  Monitor je připnutý přímo na vašem miminku a dokonce si myslím, že ho lépe hlídá.

Myslím si, že monitor dechu je nezbytný pro miminko. A co si myslíte vy? Máte nějakou zkušenost, jak monitor dítěti zachránil život, přímo vy a nebo od vašich známých? Myslíte si, že je nutné si ho pořizovat nebo je to zbytečné?

Doufám, že se Vám článek líbil a přesvědčí vás o pořízení si této výborné a užitečné věcičky, neboť zdraví a život miminka je přece to nejcennější pro všechny maminky.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to nebylo, na instink max. v porodnici, později mizí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To první, co jsem pořídila, když jsem zjistila, že čekáme mimíska, byl právě monitor!Smajlík
Nemohla bych bez něj klidně spát a několikrát mi dcera (maximálně donošená, já nekouřím, ani se nepohybuji v zakouřeném prostředí, dostatečně větráme...) usla tak hlubokým spánkem, že mi pípl předalarm. Když se to opakovalo, lehce jsem jí probudila a pohoda..
Nevím, třeba by mi dýchat nepřestala, ale kdo ví?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
monitor nikdy více,2krát v noci se spustil planý poplach...tak letěl hned pryč,nevěřím technice,ale mateř.instinktuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
U druhého dítěte jsem monitor zakoupila na doporučení primáře v dětské nemocnici a byl to klidný spánek a ted mám třetí a opět jsem ho pořídila, už bych bez něho nemohla ani usnout,jinak mám deskový , koupen na inzerát za 600kčSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já nemám s tímto zkušenost,ale když se vybiraly penizky na tyto monitory pro naši nemocnici,tak jsem přispělaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles