Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj budoucí závodník

15. 06. 2022 | Technika
-Komerční sdělení-

Někdo má řízení v krvi, někdo se k němu musí propracovat. Jedno je jisté: i když nikdy není pozdě začít, je prima si základní dovednosti osvojit co nejdříve. Dětské hračky a dopravní prostředky jsou tou nejlepší stimulací a průpravou pro naše ratolesti.


V jakém věku začít?


Není nač čekat, jakmile se vaše ratolest postaví na nohy, trénink senzomotorických dovedností začíná. Plavání, jízda na kole a na lyžích, to vše je skvělé si do života brzy osvojit. Tak proč ne řízení auta či motorky? Bude to pro něj natolik přirozené, že za pár let nepřinesou zkoušky v autoškole žádné nervy, naopak se budou jevit jako známá a oblíbená hra.

Můj budoucí závodník


Designed by: Unsplash.com


Zábavná příprava do života


Jednou za čas je skvělé opustit své zahradní království plné houpaček a skrýší a vydat se na cestu. Šlapadla a odrážedla pro nejmenší mají ke skutečnému řízení daleko, přesto si lze vybrat z množství pěkných modelů od sportovního Lamborghini po bytelný traktor. Většina z nich je konstruována tak, aby usnadnila rodičům i delší procházky například tím, že mají praktické dlouhé zadní madlo i úložný prostor pro oblečení, pití a svačiny.

Skoro jako dospělí


Větší ratolesti mohou zhruba od 3 let začít řídit dopravní prostředky, které už se těm skutečným velice podobají. Řeč přitom není jen o malém kole či koloběžce, ale i o skutečných simulátorech aut a motorek. Elektrická auta a motorky mají skutečný motorový pohon a rozjedou se rychlostí kolem 3 – 5 km/h, přičemž rodiče mohou preventivně držet v ruce i dálkové ovládání. Dítě ale primárně řídí samo – a může používat skutečné pedály, zpátečku i klakson, anebo si za jízdy pustit rádio. Naučí se poutat bezpečnostním pásem, používat blinkry či dávat přednost v jízdě. Na dopravním hřišti se z něj díky tomu rychle stane plnohodnotný malý řidič.

Můj budoucí závodník
Designed by: Unsplash.com


Hurá do světa


Pro větší děti, zhruba do 60 kg hmotnosti, které už ovládají všechna základní pravidla bezpečnosti, existují ještě větší a báječnější prostředky, s nimiž se mohou vydat na hodinu a půl dlouhý výlet po okolí s rodiči, anebo i samy. Přední příčky popularity přitom obsazují elektrické čtyřkolky. Ty dnešní ujedou na jedno nabití kolem 10 – 15 km a mívají tři rychlostní stupně od 7 do 21 km/h. Disponují kvalitními bezpečnostními prvky, odpružením, automatickou převodovku, silným předním světlem i nožní pojistkou. Skvěle se hodí také do nerovného terénu.

O některé dopravní prostředky se s dětmi mohou podělit i rodiče, třeba na elektrických koloběžkách pohodlně dojedete do školy či do práce.

Nestárnoucí klasika – autíčka na ovládání


Není to stejné, jako sedět za volantem, ale skvěle se naučíte základní fyzikální zákony. Řeč je o autíčkách na ovládání, která by si měl každý někdy vyzkoušet. I mezi nimi jsou velké rozdíly – je úplně jiné ovládat závodní model s nízkým podvozkem v ostrých zatáčkách, anebo “teréňáka” drandícího do kopce přes velké kameny i kořeny stromů. Tuhle hru zpravidla ocení děti i rodiče, zvlášť, když se sejde autíček víc.

Ale vraťme se zpátky k přípravě do života: dejte si tu práci a naučte svého potomka pravidlům silničního provozu. Aby si všímalo, kdo kdy komu dává přednost, aby si osvojilo základy ohleduplnosti a zodpovědnosti za volantem, a aby si to vše mohlo co nejdříve začít zkoušet v praxi. Vězte, že vám jednou za brzkou a plnohodnotnou přípravu upřímně poděkuje.

Můj budoucí závodník

Designed by: Freepik.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !