8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj druhý porod

27. 06. 2013 | Porod

Má zkušenost s prvním porodem byla taková, ze jsem téměř až 11 let nemohla otěhotnět přirozenou cestou. Dlouho jsme se pokoušeli o potomka, avšak pořád nic, tak jsme vyhledali pomoc v Centru asistované reprodukce. Nejdříve jsem musela projít lehčí operací, která se nazývá hysteroskopie a provádí se pod celkovou anestezií. Je to vlastně vyšetření Vašich pohlavních orgánů pohledem zevnitř.

Nic příjemného to po probuzení nebylo, jenže naděje na děťátko mi dávala sílu vše nějak zvládnout. Potom mě ještě čekala punkce, to je odběr vajíček a teprve až pak samotný embryotransfer, kdy jsou do dělohy vpravena nejschopnější i nejlepší oplodněná vajíčka. Když se to konečně po druhé podařilo, byli jsme s manželem šťastni.

"Zcela určitě to bude holčička," říkal hned, když mi paní doktorka potvrdila, ze jsem přišla do jiného stavu a měl pravdu. Původně vlastně měly být dvě, ale naše malá se nejspíš nechtěla s nikým dělit o místo v bříšku, o jídlo, o mámu i tátu, později o hračky, no prostě o všechno a tak ve dvacátém týdnu mého rizikového těhotenství z umělého oplodnění jsme museli na porodním sále jedno z dvojčátek zanechat. Dnes se již nedozvím, byl-li by to chlapeček či další děvčátko a také mi to je velice líto. Neudržela jsem oči suché, ale nakonec jsem byla ráda, ze se ve mně líbí alespoň jednomu z miminek.

Můj druhý porodSnad možná na dvojčátka fyziologicky nemám, ale myslím, že je to i dost o penězích a my na tom zrovna nebyli nejlépe, protože manžel tenkrát přišel na čas o práci, což těhotenství nepřispívalo a stresovalo mě. Má gravidita nadále trvala opravdu díky lékařům a mé vůli podrobit se všemu, co bylo třeba. Den před narozením našeho zlatíčka mi praskla plodová voda.

"Rodíš," uslyšela jsem hlas své drahé polovičky a dál seděla jako přilepená k židli, po které volně stékala tekutina.

I přesto, ze jsem nebyla již prvorodička, neznala jsem ten pocit, kdy se děťátko samo hlásí na svět, neboť, když jsem rodila po prvé, tak mi sami lékaři porod vyvolali. Nyní to ale bylo jiné, lepší. Věděla jsem, ze není kam spěchat, jelikož časový odstup od narození mého syna trval několik let. Budoucí tatínek byl celý vystrašený, poněvadž se jednalo o jeho první dítě. V rychlosti se oblékl a šel před dům přivítat pány záchranáře. Stěží a v bolestech jsem něco na sebe hodila a se strachem nastoupila do sanitního vozu.

"Uvidíme se ráno, miláčku, a budeme tři," pověděla jsem svému choti.

Políbil mě, opatrně zabouchl dveře a motor zahučel.

Dál už snad ani nevím, jen to, ze příchod naší princezny stihl a já nikdy nezapomenu na to, jak na sebe ti dva hleděli, když ji pár minut po porodu držel v náručí.

Těm, které nemohou delší dobu otěhotnět, radím, aby nezoufaly a zkusily to v Centru asistované reprodukce, protože dnešní hektická doba si žádá takovéto vymoženosti, kterých dříve nebylo třeba, ale je dobré zamyslet se také nad tím, jak žijeme a proč.

Dost často je totiž neplodnost způsobena nesprávnou životosprávou a vůbec přístupem k životu jako takovému.


Cyriela13 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj druhý porod:

Můj druhý porod
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem si i pobrečela, pokouším se úspěšně otěhotnět a donosit dítě už 4.rokem, loni jsem bohužel o mimi přišla, jinak se nedaří... pokud to tak bude pokračovat, asi se taky na IVF vydáme
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles