8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naplánujte si úklid chalupy krok za krokem

5. 07. 2012 | Domácnost
S teplem přichází hezké období, kdy čerpáme energii ze sluníčka a s nadějí očekáváme dobu dovolených. Kde trávíte chvíle odpočinku nejraději vy, jde jen těžko odhadnout, ale těch, kteří vyrážejí užívat volné dny na chalupu, bude jistě hodně.

A protože jsme přes zimu nechali žít chalupu povětšinou vlastním životem, bude třeba ji dát do pořádku a připravit si příjemné bydlení na letní období, abychom si mohli už jen vychutnávat chvíle odpočinku.

Dříve, když se na chalupách pobývalo i přes zimu, byly prostory uvnitř začouzené a špinavé a bylo je třeba pořádně vyvětrat. Chalupa se musela tzv. vylíčit, což znamenalo především vynošení všech věcí z chalupy a důkladný úklid.

Úklid chalupyVěříme, že takové akce vás letos nečekají, ale přece jen, každý úklidu trochu času věnujeme. Jak si ho ulehčit? Než se do úklidu pustíte, vezměte si k ruce pomocníky, ať se zbytečně netrápíte. Pár šikovných přípravků může práci ulehčit.
Na každou špínu dokážete v obchodech najít speciální přípravek, ale asi se shodneme na tom, že právě na chalupu se nikomu z nás nebude chtít vozit mnoho speciálně určených přípravků, hodit se budou spíše takové, které využijeme na úklid více míst.

Než se pustíte do úklidu chalupy, naplánujte si ho.
Ušetříte si čas i nervy:


1. Přemýšlejte dopředu, jak postupovat
2. Nezačínejte maličkostmi
3. Zkuste zapojit rodinu
4. Když je třeba, vyžeňte všechny ven
5. Připravte odměnu – upečte oblíbený koláč
6. Nesnažte se zvládnout vše za hodinu

Možná vás překvapí…Vana


Vana, horší než toaleta?
Podle výzkumů je vana či sprchový kout místem bohatším na výskyt bakterií, než je například toaleta. Načervenalý slizký potah na okrajích van a ve spárách dlaždiček je tvořen právě bakteriemi. Na centimetru vany se jich nachází přes 50 000.

Ložní prádlo žije s vámi!
Protože přichází do styku s naší pokožkou, na které se vyskytuje spousta bakterií, je vhodné ho prát častěji než jednou za měsíc při vyšší teplotě praní. Stejným způsobem je vhodné vyprat prádlo, které se na chalupě během zimy nepoužívalo.

Zdroj, foto: Cif

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !