Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.06. 2024
Dnes má svátek Alois
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

GDPR otázky / odpovědi

 | 

Co je to GDPR?

GDPR (General Data Protection Regulation) neboli Obecné nařízení na ochranu osobních údajů je soubor pravidel na ochranu dat, který začne platit od 25. května 2018. GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje Evropanů, včetně společností a institucí mimo území EU, které působí na evropském trhu. Nařízení GDPR zavádí celou řadu nových práv a povinností a také zpřesňuje či zpřísňuje stávající pravidla, kterými se dnes řídíme podle zákona č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů. Cílem GDPR je posílit práva subjektů osobních údajů jako fyzických osob-nositelů osobních dat v celé EU i při pohybu jejich osobních dat mimo Unii. GDPR je nařízení a platí tedy přímo a má přednost před zákonem dané členské země. Zákony dané členské země mohou nařízení doplňovat či zpřesňovat.

Koho všeho se týká GDPR?

GDPR se týká všech fyzických nebo právnických osob, orgánů veřejné správy, agentur a dalších subjektů, které shromažďují nebo zpracovávají osobní údaje. Velikost firmy zde nehraje žádnou roli, stejně tak se GDPR dotýká firem kdekoli po světě, které zpracovávají osobní údaje osob nacházejících se v EU.

Co je považováno za osobní údaj ve vztahu k GDPR?

Osobní údaje jsou veškeré informace vztahující se k identifikované či identifikovatelné fyzické osobě.

Mezi obecné osobní údaje se řadí jméno, pohlaví, věk a datum narození, osobní stav, ale také IP adresa a fotografický záznam. Vzhledem k tomu, že se GDPR vztahuje i na podnikající fyzické osoby, řadí se mezi osobní údaje i tzv. organizační údaje, kterými jsou například e-mailová adresa, telefonní číslo či různé identifikační údaje vydané státem. Mezi citlivé osobní údaje se řadí informace o rasovém či etnickém původu, genetické a biometrické údaje, údaje o zdravotním stavu, sexuálním životě nebo sexuální orientaci, politické názory, náboženské vyznání, filosofické přesvědčení, ale i členství v odborech. Zpracování citlivých osobních údajů podléhá mnohem přísnějšímu režimu než obecné údaje, protože mohou subjekty těchto údajů poškodit ve společnosti, v zaměstnání, ve škole či mohou zapříčinit jejich diskriminaci.

Je portál Chytrá Žena.cz připraven pro GDPR?

Ano, všechny poskytované služby jsou kompatibilní s NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679, tedy GDPR.



Proč portál ChytráŽena.cz sbírá moje osobní údaje?

Vaše osobní údaje nám slouží pro komunikaci s Vámi, pro fungování Vašeho Chytrého konta, možnosti soutěžit, diskutovat a využívat všechny dostupné služby portálu ChytráŽena.cz, a pro marketingové účely. Díky osobním údajům můžeme např. odesílat výhry na požadovanou adresu, upřesňovat termín doručení SMS zprávou či emailem, ale také Vás rozpoznat a přidělit Vám body do Chytrého konta podle aktivity, kterou na portálu ChytráŽena.cz provádíte.

Jak osobní údaje využíváte?

U nás shromažďovaná data využíváme zejména pro samotné fungování věrnostního programu Chytré konto, kde se Vám za aktivitu na Chytré Ženě připisují body, za které si potom vybíráte odměny, a k odesílání výher ze soutěží. Vaše osobní údaje tedy potřebujeme pro rozesílání dárků a výher a pro možnost evidence bodů, které jste u nás nasbírali. Vaše osobní data neodchází mimo servery Chytré Ženy a vždy dbáme na to, aby data byla dostatečně chráněna proti zneužití. Navíc neshromažďujeme žádná citlivá data, která by mohla být zneužita. Dále osobní data využíváme pro komunikaci s Vámi a pro marketingové účely (informování o novinkách, akcích, soutěžích, zajímavých článcích apod.)

Jaké osobní údaje používáte?

Používáme osobní údaje, mezi tyto osobní údaje patří: jméno a příjmení, kontaktní adresa, město a PSČ, emailová adresa, pohlaví, telefonický kontakt a uživatelské jméno. Tyto osobní údaje nám slouží pro komunikaci s Vámi. Díky osobním údajům můžeme např. odesílat výhry na požadovanou adresu, upřesňovat termín doručení SMS zprávou či emailem. Dále používáme elektronické údaje nezbytné pro poskytování služeb portálu ChytráŽena.cz . Mezi tyto osobní údaje patří IP adresa, Cookies, verze prohlížeče, historie přihlášení, čtení dokumentů, příspěvky, vyhledávání, umístění v soutěži atd. Díky těmto údajům Vás můžeme rozpoznat a přidělit Vám body do Chytrého konta podle aktivity, kterou na portálu ChytráŽena.cz provádíte. Pro možnost zasílání newsletteru, ve kterém Vás pravidelně informujeme o aktuálních novinkách a probíhajících soutěžích, zpracováváme vaši emailovou adresu. Právním důvodem tohoto zpracování je váš souhlas, který nám poskytujete při vyplnění registračního formuláře a který můžete kdykoli odvolat.

Jsou mé osobní údaje poskytované i třetím stranám?

V naprosté většině případů využíváme Vaše osobní údaje pouze pro poskytování našich služeb, naše marketingové aktivity a pro komunikaci s Vámi. Pouze v několika málo případech jako je např. odesílání zásilek a zpracování dárků jsou nezbytná data poskytnuta třetím stranám (přepravci, aby mohl zásilku doručit). Tato data jsou považována za důvěrná a třetí strana je nemůže využít k jinému účelu než tomu určenému.

Jak je zabezpečeno, aby někdo neoprávněný neodnesl server i s daty?

Plně využíváme technická i organizační opatření pro prevenci neoprávněného přístupu k těmto datům, která jsou umístěna na serverech společnosti VSHosting. Data klientů VSHosting jsou v datovém centru ServerPark. ServerPark disponuje nadstandardním zabezpečením, mezi které patří tlusté železobetonové zdi, pancéřové dveře, kamerový dohled a anonymizace označení serverů a zejména selektivní a elektronicky zabezpečený přístup do datového centra. Interně chráníme data přístupovými hesly a přístup k datům má pouze omezený počet zaměstnanců tak, aby bylo maximálně zajištěna ochrana dat před zneužitím.

Kdo je správcem údajů portálu ChytráŽena.cz ?

Správcem údajů je fyzická osoba: Petr Vočadlo – TOP media, se sídlem Nad Celnicí 385, 547 01 Náchod, IČO: 685 04 292. Kontaktní email: top@topmedia.cz

Co mám dělat, pokud nechci, aby portál ChytráŽena.cz shromažďoval mé osobní údaje?

Každý uživatel má právo na výmaz (právo být zapomenut). Pokud tedy v rámci online přihlášení na portálu ChytráŽena.cz pošlete soukromou zprávu na uživatele „admin“ nebo emailem na adresu „info@chytrazena.cz“ pošlete zprávu „ZRUŠIT REGISTRACI“, bude Vám nejpozději do 30 dnů zrušena Vaše registrace a odstraněny všechny informace o Vás, včetně Vámi vložených fotografií a komentářů. Zároveň je tímto krokem zrušen i Váš souhlas se zpracováním osobních údajů.

Plné znění Zásady ochrany osobních údajů naleznete ZDE.

Znění platné od 25. 5. 2018


 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !